Ferzan Özpetek'ten 'Cebimdeki Yabancı' yorumu

Cebimdeki Yabancı, 2 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Ferzan Özpetek'ten 'Cebimdeki Yabancı' yorumu

Dünya çapında büyük ses getiren ve gişe rekorları kıran İtalyan filmi 'Perfetti Sconosciuti' bu kez Serra Yılmaz yönetmenliğinde, yıldız oyuncu kadrosuyla 2 Şubat’ta Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor. Filmin haklarını satın alarak ortak yapımcı olan Ferzan Özpetek, 'Cebimdeki Yabancı' filmi ve oyuncularıyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.



2016 yılında ülkesinde gişe rekorları kıran ve en prestijli ödülleri kucaklayan İtalyan filminden beyazperdeye uyarlanan “Cebimdeki Yabancı”; Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız gibi yıldız isimlerle dikkatleri üzerine topluyor.



Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in haklarını alarak BKM ve İmaj ortak yapımcılığında gerçekleştirdiği ve şimdiden konusu itibariyle merakla beklenen filmin süreci ile ilgili olarak şunları dile getirdi:



“Kasia Smutniak, 2014 yılında çektiğim Kemerlerinizi Bağlayın filmimin başrol oyuncusu, Cebimdeki Yabancı’nın orjinal İtalyan yapımında da başrol oyuncusuydu. Her konuşmamızda sürekli senaryoyu ve özellikle fikri çok beğendiğini söylüyordu. Filmin tüm hakları benim de neredeyse tüm filmlerimin dağıtımcısı ve çok yakın dostlarım olan Medusa’ya aitti. Arayıp izleme kopyası istedim ve İtalya’da vizyona girdiği gün Türkiye haklarını satın aldım. Çok şaşırdılar. Bu filmin her ülkede iş yapacağına ve muazzam bir oyunculuk deneyimi yaşatacağını söyledim. Filmin haklarını alma sebebim buydu. Çok geçmeden hepimiz gördük ki Cannes, Berlin gibi uluslararası film marketlerinde film gün geçtikçe artan rakamlarla dünyaya satıldı. Çoğu ülkede önemli yönetmenler filmi çekti. Ben yapımcısı olmak istedim ve henüz projelendirirken yönetmen olarak ilk aklıma gelen isim tabii ki Serra Yılmaz oldu. Biz Serra ile çoğu zaman konuşmadan sadece bakışmalarımızla anlaşırız. Filmin tüm yapım sürecinde onunla ve ekibimizle çalışmak, üretmek ve sadece Türkiye’deki film setlerine özgü aile ortamını yaşamaktan büyük keyif aldım. Cebimdeki Yabancı bizim filmimiz. Tüm ekibin filmi. Herkes, oyunculardan, prodüksiyon ekibine, sanat ekibinden kostüm ve makyaj ekibine kadar herkes o kadar özverili çalıştı ki. Bu film hepimizin heyecanı oldu.



Birlikte hazırladığımız; başlangıcından, ana yemeğine ve tatlısına kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar mükemmel lezzette sunulduğu bir şölen sofrasında yine hep birlikte güzel bir yemek yemek gibiydi. Film benim için oyuncudur da aynı zamanda. Hepsi bir oyunculuk şöleni yarattılar. Ve ben de tüm bunlara ek, çok iyi çıkan bir filmin sonuna, sadece Türkiye versiyonuna özgü sürpriz bir dokunuş bıraktım.”



Cep telefonlarına gizlenen hayatların karı-koca ve arkadaşlık ilişkilerindeki tüm dengeleri değiştireceğini göreceğimiz filmde bir akşam yemeği için toplanan arkadaşlar, hayatlarının kara kutusu olan cep telefonlarını masaya bırakır, tüm gelen mesajların sesli okunduğu ve tüm aramaların da ortak duyulduğu bir oyuna başlarlar.



Büyük cesaret isteyen bu oyun, henüz film izlenmeden bile çok konuşulmaya başlandı. İtalya’da ev partilerinde oynanan oyun, şimdiden “Doğruluk mu, cesaret mi?” oyununun yerini alırken, yalan söylemeye veya rol yapmaya müsaade etmediği için bu özelliğiyle insanlara ilişkilerini yeniden sorgulatıyor.



Ferzan Özpetek'ten 'Cebimdeki Yabancı' yorumu


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin