FERZAN ÖZPETEK İMZALI 'SERSERİ MAYINLAR' FİLMİ DÜNYAYA AÇILDI

Londra Türk Film Festivali’nde izleyici oylarıyla verilen "Seyirci Ödülü"nü kazanan Ferzan Özpetek’in acı-tatlı aile komedisi "Serseri Mayınlar" filmi ABD'den Japonya'ya 31 ayrı ülkeye satıldı.

Google Haberlere Abone ol
FERZAN ÖZPETEK İMZALI 'SERSERİ MAYINLAR' FİLMİ DÜNYAYA AÇILDI

 


 


Bu yıl Leicester Square’da görkemli bir açılışla 16’sı düzenlenen Londra Türk Film Festivali’nde izleyici oylarıyla seçilen “Seyirci Ödülü”nü, Ferzan Özpetek’in “Serseri Mayınlar” filmi almıştı.


Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in, İtalya’nın Lecce şehrinde çekimlerini gerçekleştirdiği, Riccardio Scamarcio, Alessandro Preziosi,  Nicole Grimaudo, Ennio Fantastichini gibi önemli oyuncuların karşımıza çıktığı ‘Serseri Mayınlar’ filmi bu ödülün ardından Londra’da gösterime girerken, aynı tarihlerde İspanya’da da gösterime girerek dünyayı dolaşmaya devam edecek.


Acı – tatlı bir aile komedisi olan filmin Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya,  Fransa, İsviçre ve Japonya başta olmak üzere 31 ülkeye satışı yapıldı. Fransa’da DVD’si çıkmasına rağmen Paris’de hala Le Brady Cinema & Theatre’da gösterimde olan film Almanya’da son on yılın en çok izlenen İtalyan filmi olma özelliğini taşıyor. Genelde yılbaşı filmlerinin rağbet gördüğü içinde bulunduğumuz Aralık ayında, Londra ve İspanya’da gösterime girecek film için birçok sinema salonunda büyük bir heyecan başladı.  Dünya’nın farklı kentlerindeki izleyicisi ile buluşmayı son derece önemli bulan ve bu nedenle bu gösterimler için tüm yorgunluğuna rağmen yolculuklara her an hazır olduğunu dile getiren ünlü yönetmen geçen hafta San Francisco ‘Yeni İtalyan Sinema Festivali’nin açılışını ‘Serseri Mayınlar’ filmi ile gerçekleştirdi.


FERZAN ÖZPETEK ‘AİDA’ OPERASI DÜNYADAKİ TÜM SANATSEVERLERİ FLORANSA’DA BULUŞTURUYOR


Maggio Musicale Tiyatrosu’nda 28 Mart’ta sahneye koyacağı, büyük İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin “Aida” operası için de çalışmalara başlayan Ferzan Özpetek, İtalya’dan çok özel konuklarıyla yeni yılı geçirmek için Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Dünyanın her ülkesinden daha şimdiden çok yoğun bir şekilde talep gören ve en prestijli müzikal etkinliklerinden biri olacak açılış için Maggio Musicale Tiyatrosu yetkilileri Türkiye’deki opera severlere kendileriyle iletişime geçmenin yeterli olacağını söylüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin