Ferrero'nun ardından Mondelez şirketine bağlı Oreo'lar ile ilgili salmonella şüphesi ortalığı ayağa kaldırmıştı. Türkiye'deki Oreo'lar hakkında açıklama geldi

Ferrero'nun ardından, Mondelez şirketi de salmonella bakterisiyle anılmaya başlanmıştı. Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre şirket, bakteri ihtimali üzerine üç üretim sahasını kapatmıştı. Türkiye'deki Oreo'lar ile ilgili flaş açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ferrero'nun ardından Mondelez şirketine bağlı Oreo'lar ile ilgili salmonella şüphesi ortalığı ayağa kaldırmıştı. Türkiye'deki Oreo'lar hakkında açıklama geldi

Salmonella krizi büyüyor. İtalyan Ferrero'nun ardından adı salmonella bakterisiyle anılan bir diğer şirket ABD merkezli Mondelez oldu. 

Mondelez şirketinden ürünler hakkında idda edilen salmonella virüsüne dair açıklama geldi.

İŞTE MONDELEZ'İN AÇIKLAMASI

Mondelēz International olarak tüketicilerimizin güvenliği ve ürünlerimizin kalitesi en büyük önceliğimizdir. 

Bugün, Oreo markamız ile ilgili çeşitli basın kuruluşlarında sirküle edilen haber, Haziran 2022 tarihinde Avrupa'da yayınlanmış ve şirketimiz konuyla ilgili aksiyonları ivedilikle almıştır.

Haziran ayında tedarikçimizden Salmonella kontaminasyonu hakkında gelen bir uyarının ardından, önlem olarak çikolatanın tedarik edildiği Mondelēz’in üretim tesislerinde detaylı bir kontrol gerçekleştirilmiş ve sağlığa zarar verecek herhangi bir duruma rastlanmamıştır. Bununla birlikte Türkiye’ye gelen ürünlerin hiçbiri bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmemektedir.

Gerekli tüm kontrollerin yapılmasının ve takip önlemlerinin alınmasının ardından, piyasalardaki tüm Mondelēz ürünlerinin güvenli olduğunu teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz. 

Saygılarımızla,

Mondelez International Türkiye

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin