Fernando Alonso, Lewis Hamilton'dan özür diledi

Formula 1'in çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, Belçika GP'nin ilk turunda geçirdikleri kazanın ardından Lewis Hamilton'a söylediği sözler nedeniyle özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Fernando Alonso, Lewis Hamilton'dan özür diledi

Formula 1 Belçika Grand Prix'sinde Lewis Hamilton ile Fernando Alonso arasında yaşanan kaza gündemden düşmüyor.

Yarışa damga vuran olayda Lewis Hamilton, Fernando Alonso'ya çarpmıştı. Yarış anında yayınlanan telsiz konuşmasında ise Fernando Alonso'nun Lewis Hamilton hakkında söylediği, 'Nasıl bir aptal. Çok büyük bir başlangıç yaptık ama bu adam yalnızca yarışa birinci sıradan başlarsa araba kullanmayı ve start almayı biliyor' sözleri çok konuşulmuştu.

Yaşanan olaylar sonrası Fernando Alonso, Belçika GP'nin ilk turunda geçirdikleri kazanın ardından Lewis Hamilton'a söylediği sözler nedeniyle özür diledi.

Hollanda GP öncesinde Perşembe günü gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Alonso, olay anında bu sözleri söylediğini ancak söylediklerinin Hamilton hakkındaki gerçek düşüncelerini yansıtmadığını ifade etti. 

Alonso, "Öncelikle, Lewis bir şampiyon ve bizim dönemimizin efsanesi. Ve sonrasında bir şey söylediğiniz zaman, bunu tekrarlayacağım için üzgünüm, o Britanyalı bir pilota karşıysa, medya buna çok fazla dahil oluyor. Checo'y, Carlos'a ve bana çok fazla şey söylüyorlar. Latin bir pilota bir şey söylendiğinde, her şey daha eğlenceli oluyor. Ancak diğerlerine bir şey söylediğinizde, her şey daha ciddi oluyor. Ancak her neyse, evet, özür diliyorum. O an söylediğin şeyleri düşünmüyordum. Dürüst olmam gerekirse, tekrarlara ve her şeye baktığımızda o an suçlanacak pek bir şey yok çünkü ilk tur kazasıydı ve ilk tur herkes çok yakın oluyor" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin