Ferhat Tunç'a haciz şoku!

Kamer Genç, sanatçı Ferhat Tunç'un evi ve banka hesaplarına haciz koydurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Tunç'a haciz şoku!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 2011 yılında yapılan seçimlerde BDP 'nin desteğiyle bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçimi kaybeden sanatçı Ferhat Tunç'un yaptığı konuşmada kendisine hakaret ettiğini öne sürerek Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Genç'e 8 bin 500 lira tazminat ödemesine karar verdi. Ferhat Tunç ise avukatı aracılığıyla kararı temziye götürdü. Yargıtay kararı onadı. Bunun üzerine Ferhat Tunç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 'na başvurup karar düzeltme talebinde bulundu.



DAVA SONUÇLANMADAN HACİZ GELDİ



Tunç, Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusu sonuçlanmadan Milletvekili Kamer Genç'in, avukatı aracılığıyla evindeki eşlarına haciz, banka hesaplarına bloke koydurduğunu söyledi. Tunç, bunun üzerine Tunceli İcra Müdürlüğü'ne 8 bin 500 lira yatırarak hacizi kaldırdı. Ferhat Tunç, şöyle dedi: 



YARGI GENÇ'E ÇALIŞIR



"Yargı; Ferhat Tunç söz konusu olunca elbette Kamer Genç'e çalışır. Bu davayla ilgili söylenecek tek şey budur; Birini 'onursuzluk yapıyor' diye eleştirmenin cezası olmaz. Bunu söylemiş olmamın haklı nedenlere dayandığını o yargının görmesini bekleyemem. Kamer Genç denen zat ve avukatı olacak kişi bu dava süresince gayri ahlaki bir tutum izlemiş ve çıkartmış oldukları yargı kararlarını adeta bir taciz girişimine dönüştürdüler. Yargı süreci bitmeden evime ve banka hesaplarıma haciz konulması nasıl bir mantık, nasıl bir anlayıştır anlamış değilim. Bu utanmazlık örneğidir. 8 bin 500 lirayla yıkılacak adam değilim. Ancak Kamer Genç'e hak etmediği halde giden bu parayı ona helal etmem. Kamer Genç, Dersim'de derin devletin bir figüranı gibi çalışıyor dolayısıyla onun zihniyetiyle mücadele etmek benim ve tüm Dersimliler için onur meselesidir. Ben yaşadıkça Dersim'in tarihsel kimliğiyle oynayan bu zihniyete ve zihniyet sahibi Kamer Genç gibileriyle mücadelem devam edecektir. Bu zatın bunu aklından bir an bile çıkartmaması gerekir." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin