Ferhat Livaneli Orkestrası'ndan Yaşar Kemal anısına konser: Merhaba

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, tüm eserleri YKY’den yayımlanan büyük yazarı ölümünün beşinci yıldönümünde müzikle anıyor. 28 Şubat Pazartesi günü saat: 19:00’da Loca’da yapılacak Yaşar Kemal Anısına - “Merhaba” konserinde Kemal’in yaşamında ve eserlerinde yer bulan türküler, onun eserlerinden bestelenen parçalar ve onunla özdeşleştirilen şarkılar, Ferhat Livaneli Orkestrası tarafından yorumlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Livaneli Orkestrası'ndan Yaşar Kemal anısına konser: Merhaba

28 Şubat 2015’te aramızdan ayrılan edebiyatımızın kilometre taşı Yaşar Kemal, Çukurova’nın dengbejlerini dinleyerek büyüdü. Torosların köylerindeki ağıt törenleri, çocukluğuna ve sonrasında romanlarına damgasını vurdu. Usta yazar, eserleriyle filmlere, tiyatro oyunlarına ve bestelere de ilham verdi. Zülfü Livaneli’nin onun şiirlerinden bestelediği “Merhaba” ve “Yalnızlık” kuşakları aşan bir üne kavuştu.

Ferhat Livaneli Orkestrası'ndan Yaşar Kemal anısına konser: Merhaba

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, tüm eserleri YKY’den yayımlanan büyük yazarı ölümünün beşinci yıldönümünde müzikle anıyor. 28 Şubat Pazartesi günü saat: 19:00’da Loca’da yapılacak Yaşar Kemal Anısına - “Merhaba” konserinde Kemal’in yaşamında ve eserlerinde yer bulan türküler, onun eserlerinden bestelenen parçalar ve onunla özdeşleştirilen şarkılar, Ferhat Livaneli Orkestrası tarafından yorumlanacak. Müzik yazarı Murat Meriç, seslendirilen şarkıların hikâyelerini aktaracak, plaklarda kalmış parçaları dinletecek. Fotoğraflar ve videolar da etkinliğe eşlik edecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin