Ferhan Şensoy son röportajında toplumsal mesajlar vermişti: Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var

Hayatını kaybeden duayen sanatçı Ferhan Şensoy'un son röportajında söyledikleri gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ‘İST’ isimli dergisi için Tolga Akyıldız’a konuşan Şensoy, Beyoğlu’nun çöküşünü büyük bir hüzünle izlediğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Ferhan Şensoy son röportajında toplumsal mesajlar vermişti: Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var

Sanatçı Ferhan Şensoy, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ortaoyuncular sahnesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun” denildi. Sanatçının ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

 

 

 

 

 

 

Duayen sanatçının son röportajında söyledikleri de yine gündeme geldi.

"Eğilip bükülme devrinde değiliz" 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ‘İST’ isimli dergisi için Tolga Akyıldız’a konuşan Şensoy, Beyoğlu’nun çöküşünü büyük bir hüzünle izlediğini söylemiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstanbul, özellikle Beyoğlu benim çocukluğumun, gençliğimin çok güzel platosuydu. Şimdi baktığımda bana o güzel yılları anımsatan hiçbir şey yok! Anılarımın üzerinden dozerle geçildi… Ses-1885’i korumak gibi bir görevim olmasa İstanbul’a, Beyoğlu’na ayak basmam! Orta yolcu biri değilim; sanatta da gündelik hayatta da böyle bir tavrı kabul etmiyorum. Sağ parti seçmeninden oy devşirmeye çalışan politikacıları çok gördük, bugüne dek başarılı olduklarına tanıklık etmedik. Eğilip bükülme devrinde değiliz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var! Belki o gün gelirse, Beyoğlu yine bir kültür sanat merkezi olur, ben de tekrar sokağa çıkarım.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin