Ferhan Şensoy ‘Muhalif Başkan’ oluyor

Oyuncunun başrolünü oynadığ film, çok yakında seyircisiyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Ferhan Şensoy ‘Muhalif Başkan’ oluyor

Mayıs ayında izleyicisi ile buluşmaya hazırlanan Muhalif Başkan isimli film, vizyon için gün sayıyor. Ferhan Şensoy’un başrolünü üstlendiği filmin yapımcısı Muhip Asutay, CNM Film olarak ilk projelerinin seyirciyle buluşacağı günün heyecanını yaşadıklarını belirterek, ‘Çok samimi ve sıcak bir aile filmi yaptığımıza inanıyorum. Eski Türk Filmleri tadındaki Muhalif Başkan isimli filmi görücüye çıkartmak için sabırsızlanıyoruz.’ dedi. Filmde bir çok ilkin yer aldığını ifade eden Asutay; ‘Film şirketimizin ilk filmi, yönetmenimizin ilk uzun metraj filmi, Senaristimizin ilk vizyon filmi. Bu açıdan baktığımızda bir çok ilkin yer aldığı bir film olarak değerlendirilebilir. Ayrıca filmimizde eski yeşilçam filmleriyle, günümüz Türk filmlerinin harmanladığı özel bir doku var. Film tüm yaş gruplarına hitap eden, küfür içermeyen bir aile komedisi olarak izleyicimizin beğenisine sunulmaktadır ’ diye konuştu.



YAZLARI DA FİLM İZLENİR



1,5 Milyon lirayanın üzerinde bir bütçe ile çekilen filmin, özellikle yaz döneminde vizyona girmesini istediklerini belirten Asutay, ‘Aslında bir çok film şirketinin yaptığı gibi Kış döneminde vizyona girmeyi düşünüyorduk. Ancak, yeni bir şirket olarak sektörde bir yenilik yaparak iddialı olduğumuz bir projeyi yaz sezonuna doğru vizyona vermeyi daha doğru bulduk. Bu iş Amerika’da da, Avrupa’da sezon tanımıyor. İyi bir projenin her dönem alıcısı çıkar mantığından yola çıkarak böyle bir karar aldık.’ dedi. Asutay, bu kararı almalarının en büyük nedeninin ‘Yaz sezonunda seyirci salona gelmez’ düşüncesini yıkmak olduğunun altını çizerek, ‘Bizdeki sinemacılık anlayışında ‘Yaz sezonunda seyirci salona gelmez’ anlayışı var.  Ancak biz bu anlayışı değiştirmek ve yazları da sinema severlerin salonlara gelebileceğini göstermek istiyoruz. Bu nedenle projemizi Mayıs ayında vizyona sokacağız’ dedi. 



FİLMİN İLGİ ÇEKEN KONUSU



Başrollerini Ferhan Şensoy, Yusuf Atala, Dost Elver, Ali Yaylı, Serkan Kuru’nun paylaştığı Muhalif Başkan’ın oyuncu kadrosunda ayrıca; Türkan Kılıç, Meltem Parlak, Cansel Kula, Ferdi Atuner, Ali Uyandıran, Dilek İntepe, Burhan İnce, Ethel Mulinas Araf ve Nizamettin Şimşek gibi güçlü isimler yer alıyor. Her geçen gün artan göçle boşalmaya yüz tutan Beldesini kurtarmak için çare arayan başarısız bir Belediye Başkanı’nın dramını konu edinen film, dram ve komedi unsurlarının iç içe geçtiği sıradışı konusuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla Bursa’nın Trilye beldesinde 3 hafta süren çekimlerin ardından tamamlanan ‘Muhalif Başkan’ isimli film Mayıs ayında izleyicisi ile buluşacak. 






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin