Fenomen yapımların yönetmeni 90'lara götürüyor

İzlenme rekorları kıran dizi ve filmlere imza atan Selçuk Aydemir'in kitabı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Fenomen yapımların yönetmeni 90'lara götürüyor

'Kardeş Payı', 'Düğün Dernek', 'İşler Güçler', 'Çalgı Çengi' gibi film ve dizilerin senaristi, yönetmeni Selçuk Aydemir'in 90'lı yılları anlattığı kitabı 'Mahalleden Arkadaşlar' Sayfa 6 Yayınları etiketiyle çıktı.



Selçuk Aydemir'in yayımlanan ilk kitabı olan 'Mahalleden Arkadaşlar'ın telif geliri Koruncuk (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı'na bağışlanacak.



'Mahalleden Arkadaşlar'ın tanıtım metni şöyle:



Tabletlerin, akıllı telefonların olmadığı 90’lar… Belki de çocukların 'çocuk' olduğu, 'çocuk gibi' oynadığı son yıllar...



Dokuz  yaşındaki bir çocuğun para kazanmak için bulduğu akıl almaz yöntemler, yediği kazıklar, hayal kırıklıkları, başarma hırsı ve bu hırs uğruna yaşadığı trajikomik anılar... Her şey ama her şey   yine dokuz yaşındaki Selçuk’un gözünden tüm samimiyetiyle karşımızda.



Küçükçekmece'nin küçük bir mahallesinde kendisine idol olarak gördüğü 'mahallenin reyisi' İsmet'in gözüne, dahası çetesine girmek için bin bir takla atan Selçuk'un, bu uğurda iki arkadaşıyla birlikte çete kurup mahallenin altını üstüne getirmesinin mizah dolu hikâyesi...



'Mahalleden Arkadaşlar', bakkalı, camisi, tozlu sokakları, terk edilmiş evleri, tatlı rekabetleri, has abileri, dırdırcı kadınları, fırlama çocukları, Amigaları, renkli civcivleri, fragmanlı sinemaları, halı saha maçları ile 90'ların mahalle hayatına kısa bir zaman yolculuğu vaat ediyor.



'Hey gidi günler…' demek de, 'Bak, bunu ben de hatırlıyorum' demek de, 'Ayy, bunu biz de yapmıştık!' demek de serbest. 



Fenomen yapımların yönetmeni 90'lara götürüyor



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin