Fenerbahçe'den reyting çelmesi

Türkiye Ziraat Kupası'ndan Fenerbahçe'nin elenmesi atv'yi nasıl etkiledi?

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'den reyting çelmesi

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, atv'de ve A Haber'de yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası maçları için kanalın yaklaşık 11 milyon dolar ödediğini belirtti ve 'reyting' takımının elenmesini yorumladı. 



Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:



"FENERBAHÇE’DEN REYTİNG ÇELMESİ



Ziraat Türkiye Kupası’nın sahadaki görüntüsü kadar, bir de ekran hali var. Yaklaşık 11 milyon dolar verdi, ATV ve A Haber’den yayınlanması için bu maçların. Bu para daha çok Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor turları     geçsin, gruplara kalsın; sonra finali oynasın diye veriliyor. Bir yerde ATV’nin “reyting” silahlarından biri bu takımların maçları.

Oysa, en önemli     “reyting” takımı olan     Fenerbahçe elendi. Artı Trabzonspor da artık turnuvada yok. Kupanın tuzu biberi olan Süper Lig takımları da bu sene dökülüyor. Gençlerbirliği ile Gaziantep de gitti. Büyükler bu   kupaya önem vermiyor. Galatasaray penaltı atışlarıyla zor kazandı, elenebilirdi. Bu yazı yazıldığı sırada Beşiktaş, Buca’yla daha oynamamıştı. Yayıncı kuruluş, “Başlarım ben böyle kupaya, takım kalmadı,     devamını yayınlamıyorum” diyebilir mi?



Çarşamba ligi havasını kazanmalı

Futbol “ticaret” olmuşsa kuralına göre oynayacak ilgili taraflar. “Ben şampiyonluğu düşünürüm, kupayı boşver” diyemez bir takım. Federasyon “Yahu nerede hata yaptık, bu işi toparlamak lazım” demek zorunda. Bu konuda somut öneriyi sevgili Uğur Meleke söylemiş yazısında; “Geçmişte kupa bir ‘çarşamba ligi’ hüviyetindeydi ve alternatif oyuncuların maç kondisyonlarını kaybetmemeleri için önemli bir fırsattı” diye. Önümüzdeki sezon “çarşamba ligi”ne dönmek gerekir, işi kurtarmak için. Yoksa Ziraat Türkiye Kupası’nın “ticari değeri”nin sıfırları bir bir gidecek!"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin