Fenerbahçe'den CAS açıklaması

Avrupa kupalarından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe'den açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'den CAS açıklaması

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) UEFA Disiplin Kurulu’nun Avrupa kupalarından iki yıl men edilmesine ilişkin kararını onamasının ardından Fenerbahçe'den açıklama geldi.



Kulübün internet sitesinde şu açıklama yer aldı:



"Tüm camiamızın bildiği üzere uzun süredir ciddi bir hukuk mücadelesi vermekteyiz.



Bu mücadelemiz, ulusal ve uluslararası platformlarda, tüm yoğunluğu ile devam etmektedir.



UEFA'nın açmış olduğu soruşturma üzerine UEFA Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu karara karşı UEFA Tahkim Kurulu'na yapmış olduğumuz itiraz ve Tahkim Kurulu'nun almış olduğu kararlar, kamuoyunun malumudur.



UEFA, nihai kararıyla Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA organizasyonlarına katılmama kararına imza atmış ve kulübümüz hukukçuları, bu karar üzerine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvuruda bulunmuştur.



CAS'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile takımımız Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılmış; CAS yargılama sonrasında ise UEFA Tahkim Kurulu'nun kararını onadığını açıklamıştır.



CAS kararına dair İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulacak ve hukuki sürecin tüm gerekleri yerine getirilecektir.



Her platformdaki hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürme konusundaki kararlılığımız tamdır.



Bununla birlikte; Fenerbahçe hakkında henüz hiçbir yargı kararı yokken UEFA ile Fenerbahçe'nin alması gereken cezaların pazarlığının yapıldığı bir sistemde hukuk mücadelesi vermek,



İç hukukunuzdaki 'Fenerbahçe'ye özel' uygulamalara karşı haklı kazanımlar elde etmek hiç kolay olmayacaktır.



Aslolan Fenerbahçe'nin menfaatleridir. Ve  bu öncelik tahtında Yönetim Kurulumuz tarafından kulübümüzün geleceğine dair verilecek kararlar ve yol haritası, 29 Ağustos 2013 Perşembe günü yapılacak toplantıda belirlenecek, alınacak kararlar camiamız ile paylaşılacaktır.



Son olarak; herkes bilmelidir ki konu Fenerbahçe olduğunda kendi kararlarının arkasında duramayanlar, bundan böyle Fenerbahçe'nin alacağı kararlara tabi olacaklardır.



FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin