Fenerbahçe turu nasıl geçebilir? Lider gittiği maçta 3. dönen Fenerbahçe'nin tur atlamak için ne yapması gerekiyor?

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda 5. hafta karşılaşmasına çıkan Fenerbahçe lider olarak gittiği Danimarka'da 6-1 yenilince Türkiye'ye 3. sırada geri döndü. Tarihindeki en ağır yenilgilerden birini alan Fenerbahçe'nin tur atlama şansı ne? İşte o ihtimaller.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe turu nasıl geçebilir? Lider gittiği maçta 3. dönen Fenerbahçe'nin tur atlamak için ne yapması gerekiyor?

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu beşinci maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland'a deplasmanda 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, tarihteki en ağır yenilgilerinden birisi alırken liderliği de kaybetti.

Right to Dream Park'ta oynanan mücadelede 21 ve 25. dakikada yediği gollerle 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Batshuayi'nin 43. dakikada attığı golle soyunma odasına 2-1 geride gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan sarı-lacivertli takım, oyunu rakip yarı alana yıksa da pozisyonlardan faydalanamadı. Nordsjaelland, Fenerbahçe savunmasını az adamla yakaladığı pozisyonda 55. dakikada Nygren'le golü buldu. 57. dakikada Batshuayi'nin kaydettiği gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, Danimarka ekibi 66. dakikada Rasmussen'le dördüncü golü buldu. Özellikle savunmada büyük aksamalar yaşayan sarı-lacivertli ekip, 75. dakikada kalesinde beşinci golü gördü.

Nygren, 84. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin üçüncü, takımının altıncı golüne imza attı: 6-1. Fenerbahçe, Ludogorets'in Spartak Trnava'yı 2-1 yenmesiyle grupta üçüncü sıraya geriledi.

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Grubun diğer karşılaşmasında Spartak Trnava ile Ludogorets karşı karşıya geldi. Bulgaristan ekibi Ludogorets, son dakikada bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup ederek Fenerbahçe'nin üstüne çıktı. Fenerbahçe ise 9 puanda kalarak 3. sıraya geriledi. Fenerbahçe ile ikili puanı ve averajı eşit olan Bulgaristan ekibi Ludogorets, sarı-lacivertlilerin ağır yenilgisiyle birlikte genel averajda öna geçip son maçlar öncesi ikinci sıraya yükseldi.

Fenerbahçe grupta 1 puanı bulunan Spartak Trnava'yı Ülker Stadyumu'nda konuk edecek. Fenerbahçe Trnava'yı mağlup etmesi durumunda grubundan çıkabilecek.

Sarı lacivertliler Trnava'yı mağlup eder Ludogorets - Nordsjaelland maçı da berabere biterse gruptan lider olarak çıkacak. Son maçı Ludogorets kazanırsa bu kez liderlik için averaj hesaplanacak. Ludogorets'in kazanması durumunda genel averaja bakılacak. Nordsjaelland'ın Ludogorets'i yenmesi halinde ise Fenerbahçe grubu ikinci bitirecek.

Fenerbahçe, Spartak Trnava'ya mağlup olması durumunda ise Avrupa kupalarına veda etme riski bulunuyor. Bulgaristan ekibi Ludogorets'in de farklı mağlup olmasını bekleyecek. Fenerbahçe, Spartak Trnava ile berabere kalması halinde Nordsjaelland'ın Ludogorest'i mağlup etmesini bekleyecek. Bu durumda temsilcimiz grubu ikinci sırada tamamlayacak.

KONFERANS LİGİ H GRUBU PUAN DURUMU

Nordsjaelland - 10 puan
Lodogorets - 9 puan
Fenerbahçe - 9 puan
Trnava - 1 puan

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin