Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü geriden gelip mağlup etti! Miha Zajc nefis golüyle maça damga vurdu

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü deplasmanda Miha Zajc ve Attila Szalai'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü geriden gelip mağlup etti! Miha Zajc nefis golüyle maça damga vurdu

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Zajc ve Szalai kaydederken, Fatih Karagümrük'ün tek golü Ozdoev'den geldi.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 57'ye yükseltirken, Fatih Karagümrük 34 puanda kaldı ve 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

JESUS KADRODA YİNE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Kayserispor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadıkları karşılaşmaya göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'ndaki Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde ilk 11'de yer almayan Willian Arao ve İrfan Can Kahveci, bu maçta ilk 11'de şans buldu. Kupa maçında sahaya ilk 11'de çıkan Miha Zajc ve Diego Rossi ise yedek kulübesinde yer aldı.

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü geriden gelip mağlup etti! Miha Zajc nefis golüyle maça damga vurdu

Jesus, kupa maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da dörtlü savunmayı tercih etti. Kalede Altay Bayındır'ı görevlendiren Jesus, savunmada Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Attila Szalai ve Ezgjan Alioski'den oluşan dizilişini bozmadı. Orta saha için İsmail Yüksek ve Arao tercihinde bulunan Portekizli teknik adam, kanatları ise Emre Mor ile İrfan Can Kahveci'ye emanet etti. Jesus, hücum hattını ise Enner Valencia ve Serdar Dursun ikilisinden oluşturdu.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Zajc, Arda Güler, Miguel Crespo, Bright Osayi-Samuel, Rossi, Joao Pedro ve Nazım Sangare, yedek soyundu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçı olan Fatih Karagümrük-Fenerbahçe mücadelesinde ilk düdük sesi geldi.

3' Fenerbahçe'nin Arao ile bulduğu gol, pozisyon öncesinde Samet'in faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

24' Maçta gol perdesini Fatih Karagümrük açtı. Colley'in uzaktan şutunda Altay'dan seken topu çok iyi takip eden Ozdoev, Fatih Karagümrük'ü 1-0 öne geçirdi.

42' Sarı kart gören Ferdi Kadıoğlu, Ankaragücü mücadelesinde cezalı duruma düştü.

44' Hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında Borini şansını ceza sahası dışından denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

45' Fatih Karagümrük ilk yarıyı Ozdoev'in golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı. Fenerbahçe'de Arao ve Serdar Dursun oyundan alınırken, Zajc ve Pedro oyuna dahil oldu.

51' Fenerbaçe ikinci yarının hemen başında eşitliği buldu. Miha Zajc ceza sahasının dışından nefis bir gol atarak skoru 1-1'e getirdi.

56' Fatih Karagümrük ikinci gole çok yaklaştı. Altay ile karşı karşıya kalan Borini'nin vuruşu üstten auta gitti.

64' Fenerbahçe'de Valencia yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklerken hakem Abdulkadir Bitigen, VAR odasıyla yaptığı konuşmada devam kararı verdi.

71' Arda Güler iki savunmacıdan sıyrılıp vuruşunu yaptı. Batuhan'dan seken topu kale önünde tamamlamak isteyen Pedro'nun vuruşu auta gitti.

78' Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşuna çok iyi yükselen Szalai, Fenerbahçe'yi öne geçiren golü kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin