Fenerbahçe, Fatih Karagümrük forması giyen Emre Mor ile anlaşma sağladı

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, transferde hız kesmedi ve Emre Mor'u renklerine bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Fatih Karagümrük forması giyen Emre Mor ile anlaşma sağladı

Jorge Jesus yönetiminde bu sezona oldukça iddialı başlayan Fenerbahçe kadrosuna bir isim daha kattı. Fatih Karagümrük'le oldukça iyi bir sezon geçiren Emre Mor bundan sonra sarı-lacivertli takımın başarısı için ter dökecek.

Kariyerinde daha önce Borussia Dortmund, Celta Vigo, Galatasaray gibi takımların formalarını giyen Emre Mor, Fatih Karagümrük formasıyla bu sezon 22 maça çıkarken 6 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

EMRE MOR KİMDİR?

24 Temmuz 1997 yılında Brønshøj, Danimarka‘da Makedonya asıllı anne ile Uşaklı Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi.

Futbol kariyerine Danimarka’nın Lyngby FK takımında başladı. 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübü tarafından yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle kulüpten ayrılmak durumunda kaldı. Bonservissiz olarak Danimarka’nın Farum merkezli futbol kulübü FC Nordsjælland takımı ile anlaştı.

2015 yılında Nordsjælland ile ilk profesyonel sözleşmesine imza attı. 2016 sezonunda 13 maça çıkıp 2 gol attı. 2016 ‘da Borussia Dortmund'a transfer oldu ancak Alman devinde isteneni veremeyince 2017’de 12.5 milyon Euro karşılığında Celta Vigo'ya transferi gerçekleşti. Türk Milli Takımı forması ile toplamda 22 maça çıktı. Ayrıca, Fatih Terim tarafından A Milli Takım’ın EURO 2016‘ya gidecek kadroya da seçildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin