Fenerbahçe Beko 85-76 Anadolu Efes MAÇ ÖZETİ

ING Basketbol Süper Lig'i play-off final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 85-76 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Beko 85-76 Anadolu Efes MAÇ ÖZETİ

Mücadeleye taraftarının da desteğiyle iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Savunmada kaptığı toplarla hücumda rahat sayılar bulan Fenerbahçe Beko skorda 5-0 öne fırladı. Moladan sonra oyuna çok iyi dönen Anadolu Efes, Buğrahan Tuncer önderliğinde skorda üstünlüğü ele almayı başardı. Müthiş bir mücadeleye sahne olan ilk çeyrek 20-18 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe de etkili başlayan taraf yine ev sahibi Fenerbahçe Beko oldu. Metecan ve De Colo'yla üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler skoru 24-20'ye getirdi. Çeyrek sonunda rakibinin skor serisini kıran Anadolu Efes, skora denge getirdi ve ilk yarı 37-37 sona erdi.

Çekişme üçüncü çeyrekte kaldığı yerden devam etti. Fenerbahçe Beko zaman zaman yakaldığı serilerle farkı açmaya çalışsa da, Anadolu Efes bu seriye her zaman karşılık vermeyi başardı. Çeyreğin ortasından itibaren Fenerbahçe Beko'da, Devin Booker yayın gerisinden üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle maçtaki en büyük fark oluşturdu(55-46). Çeyrek sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko son çeyreğe 59-53 önde girdi.

Son çeyreğe her iki takımda üçlüklerle başladı. De Colo önderliğinde hücumda iyi bir ritim yakalayan Fenerbahçe Beko maçın bitimine 3 dakika kala farkı ilk kez çift hanelere çıkarmayı başardı(79-68). Maçın sonuna kadar skor üstünlüğünü elinde tutan Fenerbahçe Beko mücadeleden 85-76'lık skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko'da Jan Vesely 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois'in 17 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin