Fenerbahçe 1-2 Dinamo Kiev MAÇ ÖZETİ İZLE

Temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu rövanş maçında sahasında Dinamo Kiev'e 2-1 mağlup oldu ve Devler Ligi'ne veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe 1-2 Dinamo Kiev MAÇ ÖZETİ İZLE

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe ile Dinamo Kiev kozlarını Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda paylaştı.

Mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılan Dinamo Kiev, Şampiyonlar Ligi'nde adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Dinamo Kiev'in golleri 57. dakikada Buyalsky ve 114. dakikada Karavaev'den gelirken, Fenerbahçe'nin tek golü 88. dakikada Szalai'den geldi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

Maça etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Henüz 10. dakikada Valencia'nın sol kanattan çevirdiği topta Joshua King topu boş kaleye yolladı ancak hakem çok tartışalacak bir kararla golü iptal etti.

Ataklarını sürdüren temsilcimiz 20. dakikada duran top şansı yakaladı. Topun başına geçen İrfan Can'ın vuruşunda top direkte patladı.

İlk yarıda başka önemli pozisyon yaşanmadı ve devre arasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

54. dakikada İsmail Yüksek rakibine yaptığı sert müdahele sonrası ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Bu karttan yalnızca üç dakika sonra Dinamo Kiev'in sağ kanattan geliştirdiği atakta düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Buyalskiy, Kiev'i 1-0 öne geçiren golü attı.

70. dakikada Fenerbahçe, Valencia'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Valencia'nın vuruşunda Buschan topu ayaklarıyla çıkararak gole izin vermedi.

78. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Crespo'nun kullandığı serbest vuruşta Szalai çok iyi bir kafa vuruşu yaptı ancak Buschan kalesinde devleşti.

88. dakikada sahneye Szalai çıktı. Lincoln'ün kornerinde ceza sahası içinde bomboş kalan Szalai topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmanın ilk yarısı golsüz geçilirken, 114. dakikada bir dönem Fenerbahçe forması giyen Karavaev skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 sona erdi ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

FENERBAHÇE YOLUNA AVRUPA LİGİ'NDE DEVAM EDECEK

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Sarı-lacivertli ekibin rakibi ise Çekya temsilcisi Slovacko olacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin