FEMEN Türkiye'nin 'din sömürüsü' mesajı ayrılık getirdi!

Aktivist gruba destek veren isimler, ayrılık kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
FEMEN Türkiye'nin 'din sömürüsü' mesajı ayrılık getirdi!

Türkiye şubesini açan FEMEN'in bugün, Twitter hesabından paylaştığı "İncil, Kuran ve Tevrat aynı b**ktur. Din sömürüsüne karşıyız!" mesajı tepki çekti ve grup üyelerinin ayrılmasına neden oldu.



Gruba geçtiğimiz günlerde üstsüz fotoğrafıyla destek veren Didem Dinç, bu mesajının ardından FEMEN'e desteğini çektiğini açıkladı.



Didem Dinç, Twitter hesabından "Yaşadığım görüş ayrılığı nedeniyle FEMEN Turkey'e verdiğim desteği geri çekerek ayrılıyorum. Din sömürüsüne karşı olmak dine saygısızlık edilebileceği anlamına gelmez. Ayrıca @Femen_Turkey hesabından atılan dinle ile ilgili hakaret boyutundaki tweet ile hiçbir alakam yoktur" ifadelerini kullanarak ayrılığı duyurdu. 



FEMEN Türkiye hareketini başlatan Güntülü Sar da gruptan ayrıldığını Facebook'tan şu mesajıyla duyurdu: "3 kutsal dine hakaret kabul edilemez. FEMEN grubunun eylemini şiddetle kınıyorum. FEMEN ile hiçbir bağım kalmamıştır."



Öte yandan gruptan ayrılan bir diğer isimse Bilgehan isimli üye oldu. Bilgehan, Twitter mesajında, "Duyuru!! Yaptığımız sadece fotoğraflı destekti lakin @FEMEN_Turkey hesabından dinlere hakaret gelince ayrılma kararı aldık" ifadelerini kullandı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin