Felsefe ve bilim meraklıları için yeni bir dergi yayında!

Nazariyat isimli dergi okuyucuyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Felsefe ve bilim meraklıları için yeni bir dergi yayında!

Yaşadığımız coğrafyadaki bilimsel birikimin keşfi, incelenmesi ve yeniden yorumlanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Nazariyât dergisinin ilk sayısı çıktı.



Altı ayda bir Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanacak Nazariyât dergisi, Türkiye’de bugüne kadar yapılagelenin tam tersini yapmayı hedefliyor. İslam felsefe ve bilim tarihini, sadece Batı dillerindeki kaynaklardan anlamaya çalışan okuyucunun, artık tercümenin tercümesine veya yorumun yorumuna mahkûm olmaktan kurtulması amaçlanıyor. 



Türkiye’deki felsefe ve bilim tarihi meraklıları, artık doğrudan İbni Arabi, İbni Sina, Fahreddin Razi, Farabi ve Ali Kuşçu gibi öncü bilim adamlarıyla Türkçe iletişim kurabilme imkanını bulabilecekler.



Hakemli bir dergi olan Nazariyât’a uluslararası bilim dünyasında kabul görmüş isimler katkıda bulunuyor. Cambridge'ten Tony Street, Harvard'tan Khaled Rouayheb, Yale'den (Türkçe'de “Yunanca Düşünce Arapça Kültür” adlı eseriyle tanınan) Dimitri Gutas, McGill Üniversitesi'nden Jamil Ragep ve Robert Wisnovsky. Türkiye'den ise Ö. Mahir Alper, Cüneyt Kaya ve Ömer Türker öne çıkan isimlerden bazıları.



Nazariyât dergisinin editörlüğünü ise Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu yapıyor.  Fazlıoğlu, aynı zamanda Max Planck Enstitüsü’nün felsefe, bilim ve din hayatını inceleyen özel çalışma gurubunun da üyeliğini yapıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin