Felis Ödülleri'nde büyük ödülü iki ajans paylaştı

Felis Ödülleri’nin yedincisi, Çırağan Palace Kempinsky’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Felis Ödülleri'nde büyük ödülü iki ajans paylaştı


Büyük ödüller hariç toplam 40 dalda ödüllerin dağıtıldığı törende, ilk kez büyük ödül iki ajansa birden verildi.



Turkcell için hazırladığı ‘Hayat Paylaşınca Güzel’ projesiyle Mindshare ve FritoLay için hazırladığı ‘Doritos Akademi’ projesiyle OMD Türkiye bu ödüle layık görüldüler.



İlk olarak 2006 yılında başlayan Felis Ödülleri’nde 118 proje yarışmıştı. 2012 yılında ise yaklaşık 800 proje büyük ödül için yarıştı. Üç farklı ön jürinin 10 günlük değerlendirmesi sonucunda kısa liste oluşturuldu. 305 proje kısa listeye kalmayı başarırken, bu projelerden 37’si birincilik ödülüne layık görüldü. 65 proje de yarışmayı başarı ödülüyle tamamladı.



Bu sene, sınırları zorlayıp oldukça yaratıcı çalışmalar ile karşımıza çıkan medya ajanslarının başında Mindshare ve RedpillOMD Türkiye, Universal McCann, Cereyan Medya, 41? 29!, Boogy the Event ve TBWA\Istanbul geldi.



Universal McCann ise beş birincilik ve iki başarı ödülüyle yılın en başarılı ajanslarından biri olarak dikkat çekerken, C-Section üç birincilik ve yedi başarı ödülüyle en başarılı ajanslar arasında yerini aldı.



2012 yılında projeleriyle dikkat çeken bir başka ajans da OMD Türkiye oldu. Doritos Akademi ile Yılın Ajansı Büyük Ödülü’nü Mindshare ile paylaşan OMD Türkiye ayrıca, beş birincilik ve 11 başarı ödülü alarak toplamda 17 ödüle ulaştı.



Mindshare, 2012 Felis Ödülleri’nde iki büyük, 11 birincilik ve 14 başarı ödülü olmak üzere toplam 27 ödülle en çok ödül kazanan ajans oldu. Turkcell için hazırladığı ‘Hayat Paylaşınca Güzel’ projesiyle Yılın Medya Ajansı büyük ödülünü kazanan Mindshare, En İyi Ürün Yerleştirme, En İyi Ambiant Medya Kullanımı-Büyük Ölçekli, En İyi Özel Etkinlik Kullanımı, En İyi Yeni Medya Kullanımı, En İyi Radyo Medya Kullanımı, En İyi Çoklu Medya Kullanımı, En İyi Dijital Reklam Kullanımı kategorilerinde de birinciliği kaptırmadı.



Felis Ödülleri’nin 2012 yılında ana sponsorları Fox International Channels Turkey ve Habertürk’tü.



Mindshare ve OMD ekiplerine büyük ödül kazandıkları için Los Angeles’daki Fox Stüdyoları turu hediye edildi. Unilever ekibi ise National Geography kâşifleri ve fotoğrafçılarıyla uzun bir tur kazandı.



MediaCat Online
















Sıradaki Haber İçin Sürükleyin