Felaket kapıda. İstanbul'un 65 günlük suyu kaldı: Bugünden sonra kente yağmur yağmazsa tehlike çanları çalacak

İSKİ tarafından duyurulan verilere göre İstanbul barajlarında doluluk oranı en son yüzde 34.27 olarak ölçüldü. Prof. Dr. Orhan Şen tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da 64 gün yetecek kadar su kaldı. Prof. Şen, "Tehlike çanları çalıyor. Geçtiğimiz ay İstanbul'da sıfır yağış oldu, böyle giderse kentin 65 günlük suyu kaldı" ifadelerini kullandı.

Felaket kapıda. İstanbul'un 65 günlük suyu kaldı: Bugünden sonra kente yağmur yağmazsa tehlike çanları çalacak

İstanbul'da kuraklık bu yıl en büyük sorun. Geçtiğimiz ay İstanbul'a bir damla bile yağmur düşmedi. Aşırı sıcaklarla birlikte kentte su tüketimi de tavan yaptı. 

İSKİ tarafından yapılan son bilgilendirmeye göre İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 34.27 olarak ölçüldü. Konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Orhan Şen, İstanbul için tehlike çanlarının çaldığını söyledi. 

"Olmayan suyun tasarrufu yapılamaz" diyen Prof. Orhan Şen, İstanbul'da geçtiğimiz ay sıfır yağış olduğunu söyleyerek, "Yağmur Yağmazsa İstanbul'un 65 günlük suyu kaldı" ifadelerini kullandı.

'DİP SUYU' UYARISI

Önemli açıklamalarda bulunan Prof. Şen, 'dip suyu' uyarısında da bulundu. Prof. Şen şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra da sıfır yağış olursa, 64-65 günlük suyu kalmış oluyor İstanbul'un, şayet yağmur yağmazsa. Kullanılabilir su düşmüş vaziyette. Barajlarda yüzde 10'luk dip suyu vardır. Dip suyu tehlikeli. Dip suyu canlılar içindir. Bu su dışarıdan gelen su, Melen'den gelen su var."

MELEN BARAJI YAPILMALI

"Sakarya Nehri'nden su alınması ihtimali var. Sakarya Nehri'nden gelen su 9-10 milyon nüfuslu şehirlerin içinden, sanayinin içinden geçiyor. Ağır metallerden arındırılması lazım bu suyun. Melen'den gerektiği zaman su çekiyorsunuz, gerekmediği zaman çekmiyorsunuz. Melen Barajı'nın bir an evvel yapılması lazım. Melen'de suyu orada biriktirip ondan sonra buraya getirmek lazım. Melen Barajı dolu olursa kurak zamanlarda Melen Barajı rahatlıkla kullanılabilir." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin