Fehmi Koru yeni gazetesine konuştu! Star'dan neden ayrıldı?

Habertürk'e transfer olan Fehmi Koru yeni gazetesine röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fehmi Koru yeni gazetesine konuştu! Star'dan neden ayrıldı?

Geçen hafta 3 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Star gazetesinden ayrılarak Habertürk gazetesine geçen Fehmi Koru yeni gazetesine röportaj verdi.



Habertürk'den Kübra Par'a konuşan Koru Habertürk'e geçiş sürecini ve Ahmet Hakan ile Ertuğrul Özkök'le arasındaki tartışmaları anlattı.



Röportajın bir bölümü şu şekilde:



Gazeteciliğe Zaman’da başladığınız zannedilir ama aslında öncesi var...



İlk imzalı yazım 15 yaşımdayken Gurbet Dergisi’nde çıktı. 70’lerin sonunda Yeni Devir’de yazdım. 1984-85 arasında Milli Gazete’nin genel yayın yönetmenliğini yaptım.



Zaman Gazetesi macerası nasıl başladı?



1986’da kurulurken genel yayın yönetmeni oldum. 1 yıl sonra İstanbul’a taşındı. Yayın yönetmeni değişti, ben başyazar olarak devam ettim.



Başlangıçta Cemaat ile ilişkisi var mıydı?



Hayır, üç ortağı vardı, aralarında ihtilaf çıktı, sadece Alaattin Kaya kaldı. Alaattin Bey yeni ortaklar arayışına girince Cemaat serüveni başladı.



Sizin Cemaat ile gönül bağınız var mıydı?



Muhafazakâr kesim içinde olup da Risale-i Nur ile yolunun kesişmemiş olması mümkün değildir. Toplantılarına katılmıştım tabii ama o dönemde Fethullah Gülen lider değildi. Hiçbir zaman Cemaat’e bağlı olmadım.



Star'dan neden ayrıldınız?



Habertürk’e geçmek için.



Yönetimle aranızda bir sürtüşme yaşandı mı?



Hayır, herhangi bir şikâyetleri olmadı. Bir ayağım Habertürk TV’de. “Gel, gazetede de yaz” dediler. Eğer Star gibi bir gazeteden ayrılacaksam en uygunu Habertürk’tü. 



Star gibi bir gazete'den kastınız nedir?



Star daha önce yer aldığım gazetelerin hitap ettiği kesime hitap ediyor. Eskiden yayın yönetmenleri “Sen ayrılırsan gazetemiz ne olur?” diyerek durduruyordu. Bu defa açıkça gördüm ki ben ayrılsam da boşluk doğmayacak.



Habertürk’e geçeceğinizi söylediğinizde tepkileri ne oldu?



Elbette üzüldüler. Kesin kararlı olduğumu söylediğim için ayrılmamız kolay oldu.



Habertürk’ü neden tercih ettiniz? Siz mi merkeze kaydınız yoksa merkez mi muhafazakârlaştı?



Türkiye’de iki merkez var. Biri Star’ın da içinde bulunduğu merkez. O merkez hem siyasi anlamda başarılar elde etti hem de kendi gazetecilerini yetiştirdi. Diğeri Habertürk’ün de önemli bir parçası olduğu merkez. Bu iki merkez birbirinden tamamen bağımsız değil. Habertürk’ün hitap ettiği kesim içinde hem muhafazakârlar hem de farklı dünya görüşünden insanlar var. Öbür tarafta bulduğum rahatlığı burada da bulacağım inancıyla geldim.



Röportajın tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin