Fehmi Koru: "Hasan Cemal'in söz ettiği o beyefendi başbakan değil"

Star yazarı bugünkü yazısında Hasan Cemal'in "Beyefendi rahatsız olmasın gazeteciliği" sözlerini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Fehmi Koru: "Hasan Cemal'in söz ettiği o beyefendi başbakan değil"

Hasan Cemal, Can Dündar'ın Milliyet'teki işine son verilmesinin ardından, T24 internet sitesindeki köşesinde "Milliyet’te uzun zamandır Abdi İpekçi gazeteciliği değil, “Beyefendi rahatsız olmasın!” gazeteciliği var. Milliyet’in el değiştirmesinden sonra gazete kulisinde kulaklara espriyle karışık hep bu cümle çalınırdı: “Aman Beyefendi rahatsız olmasın!” ‘Beyefendi’ elbette Tayyip Erdoğan’dan başkası değildi" yazmıştı.



Star Gaztesi yazarı Fehmi Koru da, bugünkü köşe yazısında Cemal'in bu yazısına cevap verdi.



Hasan Cemal'in yazdığı Beyefendi'nin Recep Tayyip Erdoğan olmadığını belirten Koru'nun yazısı şu şekilde:



“Hasan Cemal gazetesinden ayrılmak zorunda bırakılan Can Dündar'ın ardından yazdığı yazıya "Beyefendi rahatsız olmasın gazeteciliği" başlığını münasip görmüş.Beyefendi elbette Tayyip Erdoğan;'nadn başkası değil demeyi ihmal etmeyerek.



Ben yazısından ne anladığımı paylaşayım. Beyefendi yani Recep Tayyip Erdoğan rahatsız olduğu için Milliyet, yazarı Can Dündar'ın işine son vermiş.



Acaba? O zaman ben de bildiklerimi yazarım.



Konu henüz bu noktaya gelmeden bir aracı vasıtasıyla Başbakan Erdoğan’a iletildiğinde ‘Ne münasebet efendim, ben gazetelerin içişlerine karışmam’ cevabı alındığını, cevabın ilgilisi tarafından gazetenin patronuna iletildiğini biliyorum. İşte Derya Sazak orada, kendisinden sorulabilir. Milliyet’in sahibine devletin başka zirvelerinden de ‘Yapma’ diye özetlenebilecek telkinler geldiğine ise eminim”



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin