FED faiz kararı açıklandı mı. Temmuz 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu. FED faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı?

FED faiz kararı için geri sayım sona erdi. 2023 Temmuz ayı FED faiz kararı belli oldu. FED'in bir önceki toplantısında faizler yüzde 5.00 - 5.25 seviyesinde sabit bırakılmıştı. Kritik Temmuz toplantısı için çoğunluğun beklentisi 25 baz puanlık faiz artırımı yönündeydi. Peki Temmuz 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu? FED faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
FED faiz kararı açıklandı mı. Temmuz 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu. FED faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı?

FED faiz kararı, Merkez Bankası faiz kararının ardından belli oldu. 20 Temmuz 2023 Perşembe günü yapılan Merkez Bankası faiz toplantısında faizler 250 baz puan artırılmış ve yüzde 15'ten yüzde 17.50 seviyesine yükseltilmişti. 

FED ABD'de enflasyonu düşürmek için Mart 2022 itibarıyla faiz artırımı yapmaya başladı. Üst üste birçok kez faiz artışı yapan FED geçtiğimiz toplantıda faizleri sabit bırakmaya karar vermişti.

26 Temmuz'da FED faiz kararı açıklandı. Peki Temmuz 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu? FED faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı? İşte ayrıntılar.

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED faiz kararı açıklanmadan önceki günlerde açıklama yapan FED Başkanı Jerome Powell enflasyon baskısının devam ettiğini belirtti ve, "Neredeyse tüm Fed yetkilileri, enflasyonu zamanla yüzde 2'ye düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşünüyor." demişti.

FED faiz toplantısı 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapıldı. 2023 Temmuz ayı FED faiz kararı 26 Temmuz akşam saatlerinde belli oldu.

FED temmuz ayı faiz toplantısında beklentiler kapsamında hareket etti ve politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 - 5,50 aralığına çıkardı.

ABD HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE OLDU?

ABD enflasyon rakamları 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 15.30'da açıklandı. ABD'de enflasyon verileri beklenenden daha iyi geldi.

2023 Haziran ayı ABD enflasyon verisi (Tüketici Fiyat Endeksi - TÜFE) yüzde 3'e gerileyerek Mart 2021 sonrası en düşük seviyeyi gördü. Yıllık çekirdek TÜFE, yüzde 5 seviyesindeki beklentilere karşın yüzde 4,8 oldu. Çekirdek TÜFE ise aylık bazda ise yüzde 0,2 yükseldi. 

Piyasaların beklentisi ABD'de tüketici fiyatlarının haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,1 oranında artması yönündeydi. Aylık Çekirdek TÜFE'de ise yüzde 0,3 artış bekleniyordu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin