FED açıklamaları kripto paralara yaramadı. Bitcoin tekrar 23 bin doların altında

Kripto varlıklar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı gibi şahin politikaları açıklamasının ardından düştü.

Google Haberlere Abone ol
FED açıklamaları kripto paralara yaramadı. Bitcoin tekrar 23 bin doların altında

Bitcoin, dün ABD Merkez Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın şahin tonlu konuşmasının ardından gerileyerek 22 bin doların altına indi.

Ocakta yaklaşık yüzde 40’lık bir ralliyle yükselen Bitcoin, son günlerde yaşanan gelişmelerle geriledi. Fed Başkanı Powell’ın ABD Senato'sunda yaptığı konuşmada şahin tonun öne çıkmasıyla Bitcoin, Ethereum ve altcoinlerde satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde dün yaptığı konuşmada, son ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü geldiğini, bunun da faiz oranlarının nihai seviyesinin tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösterdiğini belirtti.

POWELL’DAN ŞAHİN ÇIKIŞ

Fiyat istikrarını yeniden sağlamanın, muhtemelen bir süre daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşunu gerektireceğini vurgulayan Powell, “Verilerin toplamı daha hızlı sıkılaşmanın gerekli olduğunu gösterirse, faiz artışlarının hızını artırmaya hazırız” dedi

Powell'ın açıklamalarının ardından piyasalar Fed'in bu ayki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı ihtimalini yüzde 74'e yükseltti, nihai faiz oranının yüzde 6'ya kadar çıkabileceğine yönelik fiyatlamalar da güç kazandı.

Powell’ın açıklamalarının Fed’in büyük faiz artırımlarına geri dönebileceği ihtimalini artırmasıyla borsalar ve kriptolar başta olmak üzere riskli varlıklar keskin geriledi. Yüksek faizler doların getirisini artırırken, beklentiler kripto varlıklar ve borsalardaki düşüşlerden kaçan yatırımcıların güvenli liman olarak görülen dolara yönelmesine neden oldu.

KRİPTO PİYASALARINDA SON DURUM

Bitcoin, Powell'ın konuşmasının ardından gerileyerek 22 binin altına indi. Bitcoin bugün öğlen saatlerinde yüzde 2’ye yakın düşüşle 22 bin seviyelerinden işlem gördü. Ethereum yüzde 0,7 kayıpla 1556 dolardan alıcı buldu.

Düşüşle güne başlayan altcoinler de lider kripto paraları takip etti. Dogecoin yüzde 1,5 gerileme ile 0,07317 dolardan, Cardano yüzde 1,34 gerileme ile 0,3246 dolardan, Solana yüzde 5 gerileme ile 19,4 dolardan işlem gördü

Etiketler bitcoin kripto fed piyasa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin