FBI talep üzerine bir iPhone şifresini daha kırdı!

FBI, Arkansas polisinin talebi üzerine bir iPhone ile bir iPod'un daha şifresini kırmayı kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
FBI talep üzerine bir iPhone şifresini daha kırdı!

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Apple, San Bernardino saldırganı Syed Farook'un iPhone'undaki verilere ulaşılması için şifre kırılma talebi nedeniyle mahkemelik olmuştu.



Sonunda FBI, üçüncü bir tarafın yardımıyla şifreyi kırmanın yolunu bulduğunu duyurdu ve Apple'ın yardımına ihtiyacı kalmadı.



Associated Press haber ajansının haberine göre bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden bu sefer Arkansas polisi de, bir çifti öldürmekle suçlanan iki gence ait iPhone ve iPod'un şifrelerinin kırılması için FBI'a başvurdu. FBI da cinayet davasının çözülmesi için yardım etmeyi kabul etti.



Hâkim, de savcıların FBI'a başvurmaları için Arkansas davasını 28 Mart'a erteledi.



'Takdirle karşılıyoruz'



Cep telefonlarına ulaşılmak istenen 18 yaşındaki Hunter Drexler ve 15 yaşındaki Justin Staton, geçen yıl Temmuz ayında Robert ve Patricia Cogdell'i Arkansas, Conway'deki evlerinde öldürmekle suçlanıyor.



Staton'u, Cogdell ailesi, torunları gibi büyütmüştü.



Associated Press'e konuşan Faulkner Savcısı Cody Hilland, "FBI'ın işbirliğini ve yerel emniyet teşkilatından ortaklarına yardımını her zaman takdirle karşılıyoruz" dedi.



Drexler'in avukatı ise, cep telefonundaki verilerin kendilerini 'kaygılandırmadığını' söyledi.



Apple, San Bernardino saldırganı Farook'un cep telefonuna erişim sağlamayı "güvenlikten taviz vermek ve birçok iPhone'da güvenlik zafiyetlerine neden olacağı" gerekçesiyle reddetmişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin