Fazla vaktimiz kalmadı. Dünyanın sonu geliyor! Bilim insanı Daniel Rothman tarihini açıkladı

 Bilim insanı Daniel Rothman dünyanın sonunun ne zaman geleceğine dair yaptığı araştırmalarının sonuçlarını açıkladı. Dünyanın sonunun ne zaman geleceği belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fazla vaktimiz kalmadı. Dünyanın sonu geliyor! Bilim insanı Daniel Rothman tarihini açıkladı

Bilim insanı Daniel Rothman dünyanın sonunun yanlış yerde arandığını belirterek araştırmalarının sonuçlarını açıkladı. Ayrıca Rothman dünyanın sonunu işaret eden tarihi de verdi. 

Haber Global'de yer alan habere göre, dünyanın sonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan bilim insanı okyanuslardaki karbon seviyesinin hızla arttığını ve bu seviyenin 2100 yılında 500 gigatona( 1 milyar (109) ton) ulaşacağını belirtti.

Bu durumun da kitlesel yok oluşu meydana getirebileceğini anlattı. Ancak Rothman, kitlesel yok oluş için tam olarak hangi rakamın gerektiğini bilmediğini belirtti.

"100 VEYA 200 YIL SONRA"

Karbon salınımının artmasının daha önce 4 kitlesel yok oluş meydana getirdiğini belirten Rothman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda okyanuslardaki karbon miktarı 300 gigaton. 100 veya 200 yıl sonra bu seviye 500 gigatona çıkacak. Bu da kitlesel yok oluşu tetikleyebilir. Ancak insanlar, değişimin uzun yıllar alması nedeniyle kitlesel yok oluşa gittiğimizi fark edemeyebilir. Yine de dünyadaki 5 kitlesel yok oluştan 4'ü karbonla ilgiliydi. Artışın dikkatle takip edilmesi gerekiyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin