Fazla kilo yüzünden uçak düşecekti! Sumo güreşçileri hep beraber binmek isteyince havayolları çareyi ekstra uçuş koymakta buldu

Bir grup sumo güreşçisi müsabakaya gitmek için aynı uçaktan bilen alınca havayolları uçağın düşmesinden korktu. Güreşçileri birbirinden ayırmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Fazla kilo yüzünden uçak düşecekti! Sumo güreşçileri hep beraber binmek isteyince havayolları çareyi ekstra uçuş koymakta buldu

Tombul dövüşçüler Japonya'daki bir yarışmaya giderken kargaşaya neden oldu. Japan Airlines, her birinin yaklaşık 120 kg ağırlığında olduğunu keşfettikten sonra ekstra bir jet getirmek zorunda kaldı.

Havayolu, jetlerin sporcular tarafından ağırlaştırılmasından ve yakıtın bitmesine neden olmasından korktuğunu söyledi. Havayolunun bir sözcüsü şunları söyledi: "Uçuş planını yaparken sumo güreşçileri için çok sayıda rezervasyonun olduğunu gördük. Ve ağırlıklarını kontrol ettiğimizde uçağın bu kiloyu kaldıramayacağını fark ettik ve ekstra uçuş koyduk."

450 kişilik güreşçi grubu, Tokyo ve Osaka'dan Amami Oshima adasındaki bir müsabakaya uçmaya çalışıyordu.

Havayolu yetkilileri ayrıca adadaki havaalanının daha büyük uçakları kaldıramayacak kadar küçük olduğuna karar verdi ve bu nedenle Tokyo'dan ekstra uçuş yapılmasına karar verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin