Fazıl Say Figaro'ya konuştu: 'Öfke daha yaratıcı olmamı sağladı'

Say, Fransız Le Figaro gazetesinin eklerine konul oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Say Figaro'ya konuştu: 'Öfke daha yaratıcı olmamı sağladı'

Gazetenin İstanbul muhabiri Thierry Hilleriteau'ya konuşan Fazıl Say, müzikten ve Türkiye'de artan İslamı havadan bahsetti, "2015'te Türkiye'de bir tiyatro salonunun kalıp kalamayacağını kim bilebilir ki" diye endişelerini aktardı.



Fazıl Say'ın eylül ayında, İslam karşıtı tweetleri nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Le Figaro'nun röportajı, "Boğaz’a iki dakika uzaklıktaki dairesinde bizleri, önümüzdeki günlerde çıkacak Beethoven projesinde yer alan son iki bestesiyle karşıladı" ifadeleriyle başlıyor ve Fazıl Say'ın şu sözleri öne çıkıyor:



"Benim için en önemli olan şey notalar değil, müzisyenin içinde bulunduğu ruhsal ve duygusal durum. Yorumcu işte bu dünya ile kendi dünyası arasında bir bağ kurmaya çalışır...Şimdilik Türkiye’de çok sayıda opera salonu, orkestralar, festivaller var. Müziğin pek çok türü, kültürümüzün bir parçası. Ancak ülkemizin kültürel geleceğini düşünemiyorum çünkü hepimiz 2014’teki seçimleri bekliyoruz. Birçok tiyatro ve opera salonu kapanma tehdidi altında. 2015’te Türkiye’de hala tiyatroların kalacağını kim bilebilir ki?”





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin