Faydalarıyla yeşil çayı solladı geçti: Matcha çayı nedir? Faydalarına inanamayacaksınız. Matcha çayının faydaları. Matcha çayı nasıl yapılır

Yeşil çayın yararları söz konusu olduğunda liste uzundur. Ancak özellikle matcha çayı benzersiz bir besin profiline sahiptir. Matchadaki aktif besinlerin çoğu çok çeşitli yararlı sağlık özellikleriyle doludur. İşte matcha çayının sağlığa muhteşem faydaları

Faydalarıyla yeşil çayı solladı geçti: Matcha çayı nedir? Faydalarına inanamayacaksınız. Matcha çayının faydaları. Matcha çayı nasıl yapılır

Matcha, ince toz halinde kurutulmuş çay yapraklarından yapılan bir Japon yeşil çay tozudur. Yaprakların yüksek klorofil seviyelerinden kaynaklanan hafif acı, bitkisel bir tada ve canlı yeşil bir renge sahiptir. Yüzyıllardır geleneksel Japon çay törenlerinin temel taşı olan bir çaydır. Ancak son zamanlarda sağlık yararları nedeniyle popüler bir içecek haline gelmiştir.

Enerji verir

Matcha çayı demlenmiş diğer çaylara göre yaklaşık üç kat daha fazla kafein içeriyor. Siyah çay fincan başına 47 mg kafein, yeşil çay 28 mg, matcha ise 70 mg gibi bir oranda kafein içerir. Bir fincan kahve ile yaklaşık olarak aynı enerji faydasına eşittir.

Karaciğer sağlığını korur

Matcha çayı, karaciğer için sağlık yararları ile iyi bilinir. Karaciğer enzimleri yükselirse, karaciğer hasarı meydana gelebilir. Matcha çayı karaciğer enzimlerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bu da karaciğer hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Tansiyonu düşürür

Matcha çayında bulunan kateşin adlı antioksidan, kan basıncını düşürür. Matcha çayı içerek tansiyonunuzu kontrol altında tutabilirsiniz. Bu nedenle kan basıncını yönetmek için hap tüketmeyi bırakın ve bunun yerine doktorunuza danışarak matcha çayı için.

Kalp sağlığını destekler

Matcha çayı karaciğer sağlığının yanı sıra kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Kötü kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncını kontrol eder. Bu faktörler kalp hastalıkları riskinin azalmasına katkıda bulunur.

Faydalarıyla yeşil çayı solladı geçti: Matcha çayı nedir? Faydalarına inanamayacaksınız. Matcha çayının faydaları. Matcha çayı nasıl yapılır

Kilo verdirir

Matcha çayı kilo vermenize yardımcı olabilir. Yağ yakma mekanizmasını tetikler. Ayrıca etkili bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak metabolizmayı da geliştirir.

Cildi iyileştirir

Sadece bir fincan matcha çayı yudumlamak cildinize muhteşem bir ışıltı sağlar. Matcha cilt için o kadar faydalıdır ki yüz maskelerinde bile kullanılmaktadır. Matcha yaşlanmanın görsel belirtileri söz konusu olduğunda cildin erken kırışmasına yardımcı olur. Bunun nedeni matchanın ciltte hasara yol açan serbest radikalleri durdurmaya yardımcı olan besinleri içermesi.

Antioksidan deposu

Yeşil çaya oranla on kat daha fazla antioksidan içerir. Matcha çayı tahriş olmuş cildi yatıştırabilen sağlam anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Akne veya tahrişe neden olan herhangi bir cilt sorununuz varsa matcha çayı yardımcı olabilir.

Matcha çayı nasıl yapılır?

Bir kaseye 1 fincan sıcak suyunu yarısını ekleyin ve üzerine 1 çay kaşığı matcha tozunu ekleyin. Bambu matcha çayı fırçasıyla kıvam alana kadar karıştırın. Kalan yarım bardak suyu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Çay köpürünce servise hazır, şifa olsun!

Etiketler fayda yarar sağlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin