Faydalarını duyan koşa koşa pazara gidiyor: Bağışıklığı güçlendiriyor her derde deva oluyor. Kasım ayının en şifalı meyveleri belli oldu

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak ve hastalıklara karşı vücut direncimizi artırmak soğuk havalarda en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle bazı meyveleri tüketmek gerekir. Kasım ayı bitmeden bu şifalı meyveleri mutlaka tüketin! Diyetisyen Betül Serttaş, kasım ayının en şifalı meyvelerini tek tek sıraladı

Google Haberlere Abone ol
Faydalarını duyan koşa koşa pazara gidiyor: Bağışıklığı güçlendiriyor her derde deva oluyor. Kasım ayının en şifalı meyveleri belli oldu

Sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin, modu dengelemenin ve hastalıklardan korunmanın en doğal yolu iyi beslenmekten geçiyor.

Hipokrat’ın da dediği gibi; besinler ilacımız olmalı. Sofralarınızdan bu aylarda eksik etmemeniz gereken bazı meyveler var. Diyetisyen Betül Serttaş konu hakkında bilgiler verdi.

İşte kasım ayının en şifalı meyveleri…

BALKABAĞI

A vitamininden zengin turuncu antioksidan balkabağı, kasım gelince akla ilk gelen meyvelerden. A, B2, C ve E vitamini deposu olan balkabağı, güçlü bir A vitamini kaynağıdır. Lif kaynağıdır. Kalp ve bağırsak sağlığı açısından önemlidir. Kan basıncını düzenler. Potasyumca zengindir.

NAR

A, C ve bazı B vitaminlerini bünyesinde barındıran nar; kalsiyum, potasyum ve demir bakımından son derece zengin.

Kolesterolü ve şekeri dengelemeye yardımcı olmakla birlikte antienflamatuar etkisiyle Alzheimer ve kanser gibi ciddi hastalıkların önlenmesine destek sağlar.

Hafızanızı güçlendirmek, enerjinizi yükseltmek, kışa daha iyi bir bedenle hazırlanmak istiyorsanız kasım ayı sebze ve meyveleri arasında yer alan narı daha sık tüketmenizde fayda var!

CENNET HURMASI

Antioksidan kaynağı olarak kanser oluşumuna neden olabilen serbest radikallerin uzaklaştırılmasına yardımcıdır.

Trabzon hurması C vitamini deposudur dolayısı ile özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemi için takviye etkisine sahiptir.

Faydalarını duyan koşa koşa pazara gidiyor: Bağışıklığı güçlendiriyor her derde deva oluyor. Kasım ayının en şifalı meyveleri belli oldu

Sindirim sistemini iyileştirir, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını azaltır. Karaciğeri temizler.

MANDALİNA

Kalp ve damar tıkanıklığını önler. Karaciğer ve şeker hastalığı riskini azaltır. Sindirim sistemine yardımcı olur.

AYVA

Lif oranının yüksek olmasıyla birlikte, uzun süre tokluk sağlamasında ve kabızlığın önlenmesinde yararlıdır.

Uzun süre tokluk sağladığı için, daha az yeme davranışına bağlı kilo kaybının sağlanmasında da tercih edilebilir meyveler arasındadır.

Potasyumdan zengin olduğu için, kan basıncının düzenlenmesinde de rol oynar. Ayrıca, gastrointestinal sistem hastalıkları, anemi, kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı da koruyucudur.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin