Faydalarını duyan aktarın yolunu tutacak: Limon otu yağı ne işe yarar. Limon otu yağı cilde faydaları nelerdir?

Limon otu yağı, yüzyıllardır kullanılan mucizevi faydalar sunan doğal yağlardan biridir. Tarih boyunca vücudun ve zihnin stresini azaltmaktan cildi arındırmaya kadar çeşitli kullanımlarıyla bilinen organik limon otu esansiyel yağının harika faydalarını sizler için bir araya getirdik. İşte limon otu yağının mucizevi faydaları

Faydalarını duyan aktarın yolunu tutacak: Limon otu yağı ne işe yarar. Limon otu yağı cilde faydaları nelerdir?

Bol vitamin ve mineral içeren limon otu yağı sayısız fayda sunan yağlardan biridir. Limon otu, çok çeşitli sağlık yararları ve kullanımları nedeniyle günümüzde kullanılan en popüler esansiyel yağlardandır.

Aromatik tropik bitki limon otu Hindistan'a özgüdür ve ismine rağmen aslında narenciye ailesiyle hiçbir şekilde akraba değildir.

Bu taze ve meyveli limon kokulu organik esansiyel yağ, birçok güzellik amacıyla kullanılabilecek güçlü bir özdür.

Tarih boyunca vücudun ve zihnin stresini azaltmaktan cildi arındırmaya kadar çeşitli kullanımlarıyla bilinen organik limon otu esansiyel yağının harika faydalarını sizler için bir araya getirdik.

İşte limon otu yağının mucizevi faydaları…

KUSURSUZ CİLT

Organik limon otu esansiyel yağı, onu cilt bakımı için mükemmel kılan arındırıcı özelliklere sahiptir.

Bu özellikler, kirlerin giderilmesine, cildin detoksifikasyonuna ve temiz ve berrak bir his bırakmasına yardımcı olur.

Antiseptik ve büzücü özellikleri, limon otu yağını eşit ve parlak bir cilt elde etmek için mükemmel hale getirir ve dolayısıyla doğal cilt bakım rutininizin bir parçası olur.

Limon otu yağı aynı zamanda gözeneklerinizi sterilize eder, doğal bir toner görevi görür, sivilceler için birebirdir ve cilt dokularınızı güçlendirir.

SAÇ SAĞLIĞI

Limon otu yağı saç foliküllerinizi güçlendirir. Bu nedenle saç dökülmesiyle veya kaşıntılı ve tahriş olmuş bir saç derisiyle mücadele ediyorsanız kullanabilirsiniz.

Faydalarını duyan aktarın yolunu tutacak: Limon otu yağı ne işe yarar. Limon otu yağı cilde faydaları nelerdir?

Birkaç damla limon otu yağını saç derinize iki dakika boyunca masaj yapın ve ardından durulayın. Yatıştırıcı ve bakteri öldürücü özellikleri saçınızı parlak, taze ve kokusuz bırakır.

Ayrıca bu yağın kepek önleyici özelliklere sahip olduğu ve hatta kepek oluşumuna yol açabilecek bir mayayı bile engelleyebildiği kanıtlanmıştır.

STRES VE KAYGIYI AZALTIR

Limon otu kaygıyı gideren çeşitli esansiyel yağlardan biridir. Limon otu yağının sakinleştirici ve hafif kokusunun kaygı ve sinirliliği gidermeye yardımcı olduğu bilinir.

Bir araştırmaya göre, deneklerin kaygıya neden olan bir duruma maruz kaldıklarında ve limon otu yağının kokusunu (üç ve altı damla) kokladıklarında kaygısında azalma gözlemlenmiş.

Stresi azaltmak için, limon otu masaj yağını vücut losyonunuza limon otu yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca sakinleştirici limon otu çayının faydalarını deneyimlemek için gece yatmadan önce bir fincan limon otu çayı da içebilirsiniz.

KAS GEVŞETİCİDİR

Limon otu yağının faydaları aynı zamanda kas ağrılarını, krampları ve spazmları hafifletmeye yardımcı olma özelliğini de içerir. Ayrıca dolaşımın iyileştirilmesine de yardımcı olur.

Seyreltilmiş limon otu yağını vücudunuza sürmeyi deneyin veya kendi limon otu yağı ayak banyonuzu yapın.

BAŞ AĞRISINA BİREBİR

Baş ağrılarını hafifletmek için limon otu yağı da sıklıkla tavsiye edilir. Limon otu yağının sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri, baş ağrısına neden olabilecek ağrıyı, baskıyı veya gerginliği gidermeye yardımcı olacak güce sahiptir.

Seyreltilmiş limon otu yağını şakaklarınıza masaj yapmayı deneyin ve rahatlatıcı limon kokusunu içinize çekin.

LİMON OTU BESİN DEĞERLERİ

Limon otu ağı aşağıdaki gibi temel vitamin ve minerallerin kaynağıdır:

A vitamini

B1 vitamini

B2 vitamini

B3 vitamini

B5 vitamini

B6 vitamini

Folat

C vitamini

Magnezyum

Fosfor

Manganez

Bakır

Potasyum

Kalsiyum

Çinko

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin