Fatura cebinizi yakmasın! İşte 4.5G tarifeleri ve fiyatları

GSM operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom 4.5G tarifelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatura cebinizi yakmasın! İşte 4.5G tarifeleri ve fiyatları

CNNTürk'te yer alan habere göre, 1 Nisan itibariyle kullanımına başlanan 4.5G'nin faturalara nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. GSM şirketleri 4.5G tarifelerini açıklayarak bu sorunun yanıtı verdi.



TURKCELL



Turkcell düşük kota ve yüksek kota kullanmak isteyenler için farklı seviyelerde paketler hazırladı.



Düşük kota ihtiyacı olan aboneler 2 GB, 4GB ve 6 GB'lık paketlere 39, 49 ve 59 TL'lik fiyatlarla ulaşabilir.



Yüksek kota isteyenler ise 10, 15, 20 ve 50 GB'lık kotalara 79 ile 149 TL arasında değişen fiyatlarla ulaşabilecek.



Turkcell ayrıca yurtdışına gidenlerin satın aldıkları paketin tamamını günlük 9.90 TL karşılığında yurtdışında kullanabileceğini de duyurdu.



Turkcell 4.5 G'ye geçen abonelerin kotalarını ilk 3 ay boyunca ikiye katlayacağını, 3 ayın sonunda da fiyat artış olmadan yüksek kotalı tarifelerden yararlanabilecekleri teklifler sunacaklarını açıkladı.



Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ayrıca kullanılmayan paket ve servis ücretlerini geri ödeyeceklerini de duyurdu ve "Paketten kalan kullanım hakkını devredeceğiz. Faturalarda sürpriz yaşatmayacağız" dedi.



VODAFONE FATURALI VE FATURASIZ



Vodafone Red tarifelerinde 4.5G teklifleri sunuyor. Kotalar 3GB'tan 15 GB'a doğru 5 ayrı tarifeyle sunuluyor. 



En düşüğü olan 3GB mobil internet yanında 1000 dakika konuşma ve 1000 SMS'le birlikte kontratlı 49, kontratsız 60 TL'den sunuluyor.



En yüksek paket olan RED Elite ise 15 GB internet, 10 bin dakika 10 bin SMS'le birlikte kontratlı 159 TL, kontratsız 170 TL.



Vodafone ayrıca, müşterilerinin 4,5G’ye 1 ay ücretsiz deneme kampanyasıyla merhaba diyeceğini duyurdu. 



Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, abonelerini 4,5G’nin sunacağı yeniliklerle tanıştırmak amacıyla deneme kampanyası düzenleyecek. “Dört Bucak G Deneme Kampanyası” ile aboneler, nisan ayı boyunca kendi tarifeleri dışında hiçbir ödeme yapmadan 4,5G teknolojisini deneyebilecek.



Vodafone abonelerinin 4,5G’yi kullanabilmesi için öncelikle 4.5G uyumlu bir cihaza ve SIM karta sahip olması gerecek. Buna göre aboneler, cihazlarının ve SIM kartlarının 4,5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek ve 4,5G’ye kayıt olmak için 4,5G yazıp 4545’e gönderebilecek. Vodafone aboneleri, 4.5G’yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemeyecek.



Vodafone ayrıca, www.4bucakg.com web sitesinden de abonelerinin 4,5G hakkında merak ettikleri her tür bilgiye ulaşmalarını sağlayacak.



TÜRK TELEKOM FATURALI



Türk Telekom "4.5G Uyumlu Datası Bol Tarifeler" adıyla 3 GB'tan 15 GB'a kadar değişen kotalı tarife seçenekleri sunuyor. 3gb kotalı tarife 1000 dakika konuşma ve 1000 SMS ile sözleşmeli 35 TL, kontratsız 45 TL.



15 GB kotalı paket ise 5 bin dakika konuşma ve sınırsız SMS ile sözleşmeli 89 tl, SÖZLEŞMESİZ 119 tl.



Türk Telekom ayrıca 4.5G uyumlu SIM'e geçen abonelerine 30 günlüğüne 1 GB internet hediye ediyor. 



TÜRK TELEKOM FATURASIZ



Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanacak 4,5G'de dakika başına konuşmada fiyatların sabit kalacağını vurgulayarak, "Data ve sesi kullanma arasında fiyat farkı olmayacak" dedi.



Şahin, gazetecilerle sohbet toplantısında, 4,5G'nin kullanılmaya başlamasıyla aynı miktar kullanımda yüksek fiyat ödemenin veya 4,5G aboneliği için ücret alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, bu teknolojiye uyumlu cep telefonu ve SIM karta sahip olanların aboneliğini onaylamak şartıyla 4,5G'ye geçeceğini söyledi.



SIM kart değişimlerinin ücretsiz olduğunu anlatan Şahin, abonelerine 10 gigabayt internetin de hediye edildiğini ifade etti. 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanacak 4,5G'de dakika başına konuşmada fiyatların sabit kalacağını ve data ile sesi kullanma arasında fiyat farkının olmayacağını anlatan Şahin, Türkiye'de mobilde data kullanımının her yıl ortalama iki katına çıkmasına karşın abone başına aylık fatura bedellerinde ve abone başına elde edilen gelirde önemli bir değişiklik olmadığını kaydetti.



Şahin, 4,5G ile mobilde yüksek hızlı data kullanımıyla insanların alışkanlıklarının da değişeceğini ve filmlerin ya da videoların artık indirilerek değil, anlık olarak izlenilebileceğini belirtti. 



1 Nisan'dan sonra cep telefonlarında cihazın özelliğine bağlı olarak 4,5G, Giga4, 5G, GigaLTE, LTE yazısının bulunacağını belirten Şahin, söz konusu uygulamanın SIM karta göre değil, cihaza göre farklılık gösterdiğini vurguladı.



Kore'nin 2018'de 5G teknolojisine geçmeye hazırlandığını anımsatan Şahin, Kore ile işbirliği içinde olmaları dolayısıyla dünyada bu teknolojiye geçen öncü operatör olacaklarını ifade etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin