Fatih'te okuldaki taciz haberine düzeltme. Tacizi yapan okul müdürü değil, öğretmen.

İstanbul Fatih'teki Atikali İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan M.B., öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İlgili haberimizde daha önce tutuklanan kişinin sevhen bir yanlışlık yapılarak okul müdürü olduğunu belirtmiştik. Bununla ilgili haberimizi yeniden düzenleyip yayına alıyoruz. Ve Bu yanlışlıktan dolayı da Atikali İlkokul Müdürü Kenan Karataş'tan özür diliyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Fatih'te okuldaki taciz haberine düzeltme. Tacizi yapan okul müdürü değil, öğretmen.

İstanbul Fatih'teki Atikali İlköğretim Okulu'nda bir öğretmenin öğrencilere yönelik yaptığı tacizi haberleştirirken büyük bir yanlışlık yaparak, tacizde bulunan kişiyi yanlışlıkla okul müdürü olarak vermiştik.

Atikali İlkokulu Müdürü Kenan Karataş'ın uyarısıyla bu durumu farkeder etmez hemen haberimizi yeniden düzenledik. Soz konusu yanlışlık için Medyatava olarak, Atikali İlkokulu Müdürü Kenan Karataş ve okul camiasından ÖZÜR diliyoruz.

Okul müdüründen gelen açıklama şöyle:

Yukarıdaki  linkte yapmış olduğunuz haberde Fatih Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ismi geçen M.B okul müdürü olmayıp kendisi okulumuzda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Haber başlığında ve haberin içeriğinde geçen bazı kısımlarda şahsın okul müdürü gibi gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. 

 

Fatih Kaymakamlığından yapılan açıklama metni https://twitter.com/ tcistanbulfatih/status/ 1497241916689326082/photo/1 linkinde yer alıp Okul Müdürü ifadesi dahi yer almamaktadır.

Şahsımın şeref, haysiyetini zedeleyici ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan gerçek dışı haber yapılmıştır. 3 Gün içinde Fatih Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Tekzip Metninin yayınlanan haberle aynı yerde  yayınlanmasını talep eder; Hukuki haklarımızı saklı tutmak üzere Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kenan KARATAŞ
Atikali İlkokulu Müdürü.

Ne olmuştu?

Fatih Kaymakamlığı, öğrencileri taciz ettiği iddiaları üzerinde hakkında soruşturma başlatılan öğretmen M.B.'nin görevden uzaklaştırılıp, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandığını duyurdu.

Fatih Kaymakamlığı açıklaması şöyle:

"İlçemiz Atikali İlkokulu öğrenci velilerinin, okul öğretmenlerinden M.B.'nin bazı öğrencilere yönelik taciz iddiaları üzerine, konu İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine intikal ettirilerek, derhal soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu iddialar nedeniyle adı geçen hakkında 21.02.2022 tarihinde görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında adli makamlara sevk edilen M.B, 24.02.2022 tarihinde tutuklanmış olup, adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Bu durumun öğrenciler üzerinde etkilerini gidermek amacıyla; Rehberlik Araştırma Merkezi ve Okul Rehberlik Servisi veli ve öğrencilerimize yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Meydana gelen müessif olaydan derin üzüntü duyuyor, çocuklarımıza yönelik bu ve benzeri tutum ve davranışları esefle kınıyoruz."

Fatih'te okuldaki taciz haberine düzeltme. Tacizi yapan okul müdürü değil, öğretmen.

M.B.'nin öğrencileri kucağına oturtarak, elle tacizde bulunduğu öne sürülmüştü. Öğretmen hakkında çok sayıda şikayet olduğu belirtilirken son olarak Suriyeli bir kız çocuğunu da taciz ettiği ve çocuğun Türk arkadaşına yaşadıklarını anlattığı, onun da ailesine anlatmasıyla olayın ortaya çıktı iddia edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin