Fatih Terim bir kez daha tarih yazdı. Futbolun en prestijli ödülü Golden Foot kazanan ilk Türk teknik direktör olarak futbol efsanelerinin yanına ayak izini bıraktı

Türkiye'de birçok sayısız başarılara imza atarak futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Fatih Terim bir kez daha Türk futbol tarihinde yerini aldı. Dünya futbolunun en prestijli ödüllerinden biri olan Golden Foot kazanan ilk Türk teknik direktör olan Fatih Terim'in ayak izi Maradona, Baggio ve Ronaldinho gibi figürlerin yanında yer aldı. Galatasaray Fatih Terim için tebrik mesajı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim bir kez daha tarih yazdı. Futbolun en prestijli ödülü Golden Foot kazanan ilk Türk teknik direktör olarak futbol efsanelerinin yanına ayak izini bıraktı

Türkiye'de futbol denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan, Türkiye'de ve Avrupa'da kazandığı başarılarla hafızalara ismi kazınan efsane teknik direktör Fatih Terim, bu kez futbol tarihine ayak izini bıraktı.

Dünyanın futbolla ilgili en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen Golden Foot Efsaneleri ödül töreni Monaco'da yapıldı. 

Fatih Terim, bir ilke daha imza atarak Golden Foot kazanan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe adını yazdırdı. Terim'in ayak izi efsane Maradona, Pele, Roberto Baggio gibi isimlerin yanında sergilenecek.

GALATASARAY MESAJ PAYLAŞTI

Galatasaray, Terim’in Golden Foot ödülünü kazanmasının ardından sosyal medyadan tebrik mesajı yayınladı. Sarı-Kırmızılılar, tebrik mesajında, “Efsanemiz Fatih Terim, bir ilke daha imza atarak Golden Foot ödülünü kazanan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti. Tebrik Fatih Terim” ifadelerine yer verdi.

TARİHE SIĞMAZ BAŞARI

Galatasaray'da bir UEFA Kupası ve 8 Süper Lig şampiyonluğu bulunan, A Milli Futbol Takımı'nı ise 2008'de Avrupa 3'üncülüğüne taşıyan Terim, Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alan ilk Türk teknik direktör oldu.

2022 Altın Ayak Ödülü'nü ise Barcelona'nın Polonyalı santrforu Robert Lewandowski kazandı.

Öte yandan Terim ve onun gibi Altın Ayak Efsaneler listesine giren eski yıldız futbolcular Juan Sebastian Veron ile Emilio Butragueno'nun, tören öncesi ayak izleri alındı. 69 yaşındaki Terim'in ayak izi, Monako Prensliği'ndeki meşhur Şampiyonlar Yolu'nda yer alacak.

Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alanlar arasında Pele, Diego Armando Maradona, Eusebio, George Best, Ferenc Puskas, Gerd Müller, Alfredo Di Stefano, Karl-Heinz Rummenigge, Franz Beckenbauer, Eric Cantona, Zinedine Zidane, Paolo Maldini gibi isimler bulunuyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin