'Fatih Sultan Mehmet’i öğrendikçe küçülüyorum'

Ünlü oyuncu, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Fatih Sultan Mehmet’i öğrendikçe küçülüyorum'

Cigöz Recail filmi ile beyazperde de sevenleriyle buluşan Kenan İmirzalıoğlu, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı. Cingöz karakterinden, özel hayatına kadar birçok konuda konuşan İmirzalıoğlu, Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' dizisiyle ilgili sorulara da yanıt verdi.



Hakan GENCE / HÜRRİYET



Akıtmadığım her damla ter bende bir yük



Bir süredir ‘Mehmed-Bir Cihan Fatihi’nin setindesiniz...

- Konu Fatih olunca inanılmaz bir sorumluluk hissediyorum, akıtmadığım her damla ter bende bir yük oluyor. Bu projeyle birlikte Fatih Sultan Mehmet’i öğrendikçe küçülüyorum. Bütün amacımız ecdadımızın kemiklerini sızlatmadan, bugünkü neslin feyz alacağı bir tarihi anlatmak.



Nasıl bir hazırlık yaptınız?

- Herhangi bir karakter çıkarmaya benzemiyor. 42 yaşımdayım, onun 20 yaşındayken yaptıklarını anlamaya zekâm, tecrübem yetmiyor. Senaristlerimizle de konuşuyorum ve onun zekâsı karşısında eğiliyorum. Tarihçilerle konuşuyorum, kitaplar okuyorum.



Karakter için yeni neler öğrendiniz? Mesela at binmeyi biliyor muydunuz?

- Yeni öğrendim. Kılıç kullanmayı biliyordum. Ok atmayı da bu işle öğrendim. Bugün ‘Cingöz’ için buluştuk, zamanı gelince diziyi daha detaylı konuşuruz...



Önceki tarih dizileriyle kıyaslanacak olmak ne hissettiriyor?

- Türkiye’de kıyaslamadan bir şeyin değeri verilemiyor. Bence o işi kendi içinde değerlendirmeyi öğrenmeliyiz artık.



Söylendiği gibi bölüm başına astronomik ücretler kazanıyor musunuz?

- Konuşulan rakamlar afaki. ‘Deli Yürek’e başladığım zaman başrol oyuncusunun aldığı rakamlar evini geçindirip kirasını ödemeye yetiyordu. Bugün elbette daha iyi şartlar var, inşallah daha da iyi olacak. Çünkü bu, sektörün büyüdüğü ve dünya pazarına açıldığı anlamına geliyor.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin