FATİH Projesi'nde, 10,6 milyon adet tablet alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2013 yılı FATİH Projesi'nin, 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FATİH Projesi'nde, 10,6 milyon adet tablet alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2013 yılı için 1,4 milyar TL bütçe ödeneği ayrılan Eğitimde FATİH Projesi'nin, 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.

 



MEB'den yapılan açıklamada, Eğitimde FATİH Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında bugüne kadar, meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarının tamamına 85 bin adet akıllı tahta yerleştirildiği, bu okullar için altyapı ihalelerinin tamamlandığı, öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 adet tablet dağıtıldığı ve 81 ilde 110 adet uzaktan eğitim merkezi kurulduğu belirtildi. 



"PROJE PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"



FATİH Projesi'yle bilgiye erişimin kolaylaşacağına ve "sınıfta, öğrenci ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi" hedefinin yakalanacağına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

 



"Türkiye'nin ve dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Eğitimde FATİH Projesi, planlandığı şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar tablet, yazılım ve etkileşimli tahta açısından pilot uygulamalar yapılmıştır. 120 binin üzerinde öğretmenimiz hizmet içi eğitime tabi tutulmuştur. 2013 yılı için 1,4 milyar TL bütçe ödeneği ayrılan Eğitimde FATİH Projesi'nin, uzun zamandır hazırlıkları süren; 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı, bugüne kadar ihalesi yapılan okullarımızın haricinde kalan okullarımıza altyapı yapılması ihalelerinde ilana çıkılmış, ihale süreci başlatılmıştır. Yine hazırlıkları tamamlanan 350 bin adet etkileşimli tahta ihalesi projede her zaman büyük desteğini gördüğümüz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacaktır."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin