Fatih Portakal'dan soruşturma tepkisi: Sizlerden çekinip de haber yapmayanın...

FOX TV Ana Haber'in başarılı "Anchorman"i Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı. Portakal bu soruşturmayla ilgili çok sert bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal'dan soruşturma tepkisi: Sizlerden çekinip de haber yapmayanın...

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre; FOX TV spikeri Fatih Portakal ve Sorumlu Müdür İbrahim Onur Kumbaracıbaşı’nın soruşturmada şüpheli oldukları öğrenildi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hâkimliği aynı haberle ilgili FOX TV ekranlarında cevap ve düzeltme metni yayınlanmasına da karar verdi.



CEVAP VE DÜZELTME YAYINLAYACAK



Ayrıca Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği söz konusu haberle ilgili kritik bir karar verdi. Hâkimlik, haber ile ilgili FOX TV Ana Haber bülteninde cevap ve düzeltme metni yayınlanmasını kararlaştırdı. Kararda, FOX TV'nin söz konusu yayınının genel olarak yayıncılık kurallarına, haber verme ve haber alma özgürlüğü kapsamında objektif habercilik kıstaslarına uymadığı belirtildi. Haberin, eleştiri sınırları ötesinde aşağılayıcı, küçük düşürücü ve iftira niteliğinde olduğu, ayrıca doğruluğundan emin olmaksızın ve soruşturulmaksızın yayınlandığı kaydedildi.



Kararda, cevap ve düzeltme metninin Fatih Portakal ile FOX TV Ana Haber programında ve programın en başında yukarıdan aşağıya yazı kaydırma tekniği kullanılarak 'Sağlık Bakanlığı'nın Cevap ve Düzeltme Metnidir' başlığı altında geciktirmeksizin derhal yayınlanmasına hükmedildi.



FATİH PORTAKAL'DAN JET CEVAP!



Haberi duyan Fatih Portakal sosyal medyadan açıklama yaptı, 'haberimin arkasındayım' dedi



Portakal'ın tweet'i şöyle:



Fatih Portakal'dan soruşturma tepkisi: Sizlerden çekinip de haber yapmayanın...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin