Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan 'Komünist Başkan'a tepki!

Fatih Mehmet Maçoğlu'na, Portakal ve Özoğuz'dan 'Dersim' tepkisi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan 'Komünist Başkan'a tepki!

Tunceli Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında belediye meclis üyeleri toplantısında alınan kararla, Tunceli Belediyesi tabelasının 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesi kararı alındı.



Tunceli Belediyesi, meclis toplantılarında alınan kararları dün kamuoyuyla paylaşmıştı.



Kararlar arasında belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı"Tunceli" ibaresinin değiştirilerek, yerine "Dersim" ibaresinin yazılmasının oy çokluğu ile kabul edilmesi ise dikkat çekmişti.



Kararda, "Belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek yerine, 'Dersim' ibaresinin yazılması görüşülmesi sonucunda; Kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaşatmak adına, belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek, yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi" diye belirtilmişti.



Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan tepki!



Meclis toplantısında alınan bu karardan sonra FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal ve Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, sosyal medya hesaplarından dikkat çeken paylaşımlarda bulundular.



'Boşa giden enerji'



31 Mart seçimlerinden önce "Komünist Başkan" Fatih Mehmet Maçoğlu'na en çok destek veren isimler arasında yer alan Fatih Portakal, bu kez Maçoğlu'nu eleştirdi. Portakal, "Fatih Mehmet Maçoğlu yeri miydi" diye sordu.



Fatih Portakal, "Bu mudur "#Dersim denilse ne olur, #Tunceli denilse ne olur? Yeni ve gereksiz tartışma konusu daha yaratıldı. Bunca sorun arasında baskan #FatihMaçoğlu yeri miydi? Boşa giden enerji!!!" diye yazdı.



İşte, Fatih Portakal'ın o paylaşımı:



Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan 'Komünist Başkan'a tepki!



'Duygusal kararlar kaos yaratır'



Bu gelişme sonrası açıklama yapan Gökhan Özoğuz, daha önce desteklediği “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu ile ters düştü.



Özoğuz açıklamasında "Bir değişim varsa bile kanuni olarak Meclis'ten geçip onaylanması lazım. 1935'te yukarıda yazıdaki nedenlerden dolayı değişmiş. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" dedi.



Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan 'Komünist Başkan'a tepki! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin