Fatih Öztürk vertigo hastalığına yakalandı

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fatih Öztürk, vertigo hastalığına yakalandı. Bu hastalığın tecrübeli kalecinin futbol hayatına bir etkisi olup olmayacağı tedavi sonrası belli olacak.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Öztürk vertigo hastalığına yakalandı

Vertigo hastalığına yakalanan Fatih Öztürk'ün Antalya kampı kadrosuna alınmayacağı yazıldı.

Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fatih Öztürk, denge kaybı ve sersemlik hissi olarak tarif edilen vertigo hastalığına yakalandı. 35 yaşındaki kalecinin tedavisinin 1 hafta sürmesi bekleniyor.

Vertigo hastalığı nedir?

Vertigo, sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı bu duruma eşlik edebilir. Vertigo genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak gerçekte her baş dönmesi vertigo değildir. Vertigoda ataklar belli belirsiz olabileceği gibi, kişinin günlük işlerini yapmasına engel olacak kadar şiddetli de olabilir.

Vertigo tedavisi nasıl yapılır?

Vertigo tedavisi altta yatan hastalığa göre yapılır. Orta kulak enfeksiyonu varsa antibiyotikler kullanılır. Kulakta iyileşmeyen enfeksiyon varsa cerrahi tedavi gerekebilir. Menier hastalığında hastalara tuzsuz diyet ve idrar söktürücü ilaçlar verilir. Benign paroksizmal pozisyonel vertigoda (BPPV) hastalık bir kaç hafta veya ayda kendiliğinden sonlanır. Bu durumdaki hastaya hekimler bazı pozisyonel manevralar yapabilirler. Düzelmeyen hastalara yönelik nadiren düzelmeyen hastalara iç kulağa yönelik cerrahi düşünülebilir. BPPV li hastalar ani baş hareketlerinden kaçınmalı, bol istirahat etmeli, bol sıvı tüketmelidirler. Yüksekte çalışmaktan ve tehlikeli cihaz kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Vertigo tedavisinde fizik tedavi de kullanılmaktadır. Vertigo tedavisi esnasında kafein, tütün ve alkolden uzak durmak gereklidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin