Fatih Erbakan: İncirlik Üssü'nü kapatalım

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yunanistan’ın maşa olarak kullanıldığını, Türkiye’nin etrafının çembere alındığını belirterek, “NATO üyesi Yunanistan’a savaş mı açalım? Hayır. Asıl bunların da arkasındaki güç olan Amerika’ya bir rest çekelim. Amerika’nın İncirlik Üssü'nü kapatalım, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü'nü kapatalım” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan: İncirlik Üssü'nü kapatalım

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, partisinin Karabük Kongresi'ne katılmak için kente geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkin değerlendirmede bulunan Erbakan, “CHP’nin tam da seçim arifesinde böyle bir şey yapması çok da manidar geldi bize. Yıllarca başörtüsüne karşı duruşu belli olan bir parti; Anayasa Mahkemesi'ne kadar başvurdu başörtüsü yasağı devam etsin, diye. Kamusal alanda, okullarda başörtüsü olmasın, diye mücadele etti şimdi birdenbire böyle bir şey yapması, biraz seçime yönelik bir hareket gibi geldi. Sadece başörtüsüyle de mesele bitmiyor. LGBT savunuculuğu, İstanbul Sözleşmesi savunuculuğu, 'din dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılsın' ısrarı ve bununla beraber birçok konuda, '5-6 yaşında çocuklara Kur'an öğretmek çağdışılıktır, Taliban zihniyetidir’ diyordu. Bu gibi durumlar da ortadayken bunlardan da vazgeçecek mi? Bu soruları o zamanda sorduk ama herhangi bir cevap alamadık’’ dedi.

ABD'nin Yunanistan’ı maşa olarak kullandığını ve Türkiye’nin etrafının çembere alındığını söyleyen Erbakan, “Adalar silahlandırılıyor. En son Midilli ve Sisam’a zırhlı araçlar çıkarıldı. Tabi burada Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi Yunanistan’ın arkasındaki güç belli. Amerika’dan güç alıyor. Orada Amerika Yunanistan’ın güneyden kuzeye kadar Dedeağaç’a kadar çok sayıda askeri üs kurdu. Dedeağaç’a adeta bir ordu, zırhlı araçlar konuşlandırdı. Güneyde, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne silah ambargosu devam ediyor ama Rum kesimine silah ambargosu tek taraflı kalkıyor ve Yunanistan, Rum kesimi ve Amerika ortak savaş tatbikatı yapıyor. Yunanistan’ın maşa olarak kullanılması, Türkiye’nin etrafının çembere alınması söz konusu. Bu konuda tedbirli ve uyanık olunması lazım” diye konuştu.

'İNCİRLİK ÜSSÜ VE KÜRECİK RADAR ÜSSÜ'NÜ KAPATALIM'

ABD'ye rest çekilmesi gerektiğini savunan Fatih Erbakan, “NATO üyesi Yunanistan’a savaş mı açalım? Hayır. Biz diyoruz ki asıl bunlarında arkasındaki güç olan Amerika’ya bir rest çekelim. Amerika’nın İncirlik Üssü'nü kapatalım, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü'nü kapatalım. Amerika’nın göz bebeği İsrail’i korusun, diye Malatya’ya radar üssü kurmuşlar. Bunları kapatalım, böylece biz de Amerika’ya bir yaptırım uygulamış olalım. 'Ege’den Akdeniz’den elini çek, Yunanistan’a arka çıkmayı bırak, bu tatbikatlara son ver' diyebilmek içinde böyle bir adım atılması lazım. En azından bunu yapmak gerekir" dedi.

'BİR ARPA BOYU YOL ALAMADILAR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Karabük Belediyesi salonunda düzenlenen kongresine katıldı. Kongrede konuşan Erbakan, ‘’Muhalefetteki birbirine benzemez 6 partinin bir araya gelerek oluşturduğu o tuhaf yapıdaki sıkıntılara da Yeniden Refah Partisi olarak dikkat çekiyoruz.  Bunlardan da milletimize bir hayır gelmeyeceğini ifade ediyoruz. İktidara yaptığımız gibi onlara da uyarılarımızı yapıyoruz. Onlar bizim uyarılarımızı dinlemek yerine masa altından birbirlerini tekmelemekle meşguller. Geçtiğimiz pazar günü bu 6 benzemez 7’nci kez bir araya geldi. 30 tane baş başa toplantı, 7 kere de masa başında olmak üzere tam 37 tane toplantı. 6 aydan beri ne konuşuyor ne yapıyorsunuz? Ortada bir şey yok. Şu ekonomik krizden çıkmaya yönelik bir çözüm önerisi var mı? Bir kaynak paketi açıklayabiliyorlar mı? 6 ayda daha bir cumhurbaşkanı adayı ortaya koyabildiler mi? Bol bol çay kahve, bol bol edebiyat, bol bol resim ondan sonra da toplandıkları gibi dağılıyorlar. 6 aydan beri bir arpa boyu yol alamadılar.” dedi. 

Erbakan sözlerine şöyle devam etti: 

“Muhalefetteyken anlaşamayanlar, masa altından birbirini tekmeleyenler iktidar olunca anlaşacaklar da birbirlerine diyetlerini ödeyecekler alacaklarını vereceklerini halledecekler de ne olduğu belli olmayan bir önceki dönemden ne farkı olduğunu anlatamadıkları çift başlı parlamenter sisteme yeniden Türkiye’yi döndürecekler de ülkenin meselelerini ele alacaklar da milletin derdine derman olacaklar da.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin