Fatih Dönmez ve Bekir Bozdağ Bartın'da. İki bakandan açıklama geldi. Bartın'daki maden sahası kapatıldı, üretime ara verildi.

Bartın Amasra'daki maden faciasıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu. Bakan Bozdağ ise, "Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Dönmez ve Bekir Bozdağ Bartın'da. İki bakandan açıklama geldi. Bartın'daki maden sahası kapatıldı, üretime ara verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu.

Bakan Dönmez "Maden sahasında yangın devam ettiği için alanı kapatma kararı aldık. Bu anlamda Amasra'da kömür üretimi de durmuş olacak. Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmekte" dedi.

Bölgede bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ şöyle konuştu:

Bu kazanın etkin bir şekilde soruşturulması çok önemlidir. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığımız kazanın soruşturulması için adli tahkikatı başlattı. Amasra Cumhuriyet Savcılığı şuanda bu tahkikatı yürütüyor. İlk önce 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Ancak Olayda hayatını kaybeden işçilerimizin çoğalması üzerine sayı 5 çıkarıldı. Şu anda 5 cumhuriyet savcımız olayın tahkikatını sürdürmektedir. Bu olay bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. Kafalarda ne kadar soru varsa onların hepsinin cevabı bu tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Amaç maddi hakikati bütün gerçekliğiyle ortaya çıkartmaktır. İhmal, kusur, eksiklik ne varsa bu kim veya kimlerden kaynaklanıyorsa hukuk bunlarla ilgili gereğini yapacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın. Olayın ilk duyulduğu andan itibaren cumhuriyet başsavcılığımız harekete geçmiştir. Hem adli tahkikat başlatmış hem de Adli Tıp'tan görevlendirilen takviye uzmanlarla buradaki çalışmalar koordine edilmiştir.

Tahkikatı yakından takip edeceklerini söyleyen Bozdağ, "Şuanda içerde soğutma çalışmaları henüz bitmediği için içerde bir delil tespiti yapma imkanı henüz yok. Bundan sonraki süreçte soruşturmanın gerekleri neyse bunların hepsi titizlikle yerine getirilecek. Maddi hakikat bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarılacak. Herhangi bir ihmal, kusur veya başka öngöremediğimiz sebep varsa bunlar tespit edilecek, ilgililer hakkında da gerekli hukuki işlemler yapılacaktır. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Bakanlık olarak bu süreci yakından takip edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Fatih Dönmez ve Bekir Bozdağ Bartın'da. İki bakandan açıklama geldi. Bartın'daki maden sahası kapatıldı, üretime ara verildi.

OKSİJEN SEVİYESİNİN DÜŞÜRÜLMESİ YANGININ ETKİSİ AZALTTI

Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında çıkan yangın, verilen oksijen seviyesinin düşürülmesi ile etkisini azalttı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında, 14 Ekim'de saat 18.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti, 58 işçi kurtarıldı. 4'ü Bartın Devlet Hastanesi, 6'sı İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere 10 işçinin tedavileri sürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin