'Fatih' dizisinin başrol oyuncusu, yaşanan 'talihsizlik'leri anlattı!

Düşük reytingler sebebiyle erken final kararı alınan dizinin oyuncusu, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Fatih' dizisinin başrol oyuncusu, yaşanan 'talihsizlik'leri anlattı!

Radikal gazetesinde İpek İzci'ye konuşan Mehmet Akif Alakurt, hakkında çıkan sette şiddet uyguladığı iddialarını yanıtladı ve aynı zamanda Fatih hayranlığı üzerine konuştu. İşte, o röportaj:



Buluştuğumuzda dizi yayından kaldırılmamıştı; "Eksiklerimiz var, onları düzelteceğiz, daha güzel olacak" diyordu. Ancak Mehmet Akif Alakurt'un Fatih Sultan Mehmet'i canlandırdığı 'Fatih' dizisi pazartesi günü final yapıyor. Alakurt'la hakkında çıkan sette şiddet uyguladığı iddialarını ve Fatih hayranlığı üzerine sohbetteydik.



'Hep tahrik edilmiş, dürtülmüş adamımdır'



"Son iki aydır sıklıkla gündemde. Yer aldığı ‘Fatih’ dizisinin setinde sinirlendiği bir set çalışanına kılıçla saldırdığı iddia edildi önce. Ardından dizinin yönetmeni Merve Girgin, “Şiddet uygulayan bir adamla kendimi ya da ekibimi çalıştırmam” diyerek işi bıraktı. Eric Morris tekniğiyle çalıştığı ve bu nedenle kendini set dışında da Fatih Sultan Mehmet gibi hissettiği bir diğer söylentiydi. Mehmet Akif Alakurt ise bu süreçte sadece “Birtakım talihsizlikler yaşandı. Ama o günler geride kaldı” demekle yetindi. İşin aslı nedir, öğrenelim dedik. Alakurt tatsız bir olay yaşandığını doğruluyor ancak kılıçla saldırmadığını söylüyor. Buluştuğumuzda, ‘Fatih’ projesinin kutsal bir tarafı olduğunu ve bu nedenle reytinge kurban gitmemesi gerektiğine inandığını söylemişti. Hatta artık kendi sesiyle oynayacaktı ve bundan oldukça mutluluk duyuyordu. Ancak söyleşiyi yayına hazırladığımız sırada dizinin yayından kalktığı haberi geldi. Bu konu, haliyle, söyleşimizde yok... 



Şu anki haletiruhiyeniz?

Çok iyiyim, uzun zamandır olmadığım kadar mutluyum. Şu anda yaptığım işi çok seviyorum çünkü. Karakterimi de… Benim için manevi bir değeri var. 



Dizinin çok eleştirilmesi ve hakkınızda çıkan haberler mutluluğunuzu törpülemiyor mu?

Buna müsaade etmediğim için, hayır. Şurada güneş vardır, senin için karanlıksa o güneşi göremezsin. Onun gibi bir şey, hayata nasıl baktığınla alakalı.



Söz konusu haberlere yorumunuz?

Benden hazzedenler var, hazzetmeyenler var. Gazetelerde çok çirkin üsluplarla yazılmış haberler gördüm. Bunların da o benden hazzetmeyen insanlar tarafından yazıldığını düşünüyorum."



Röportajın tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin