Fatih Altaylı'dan Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım açıklaması. 'Şehri geziyorlar' dedi ve çözüm sundu: Limiti olmalı

Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım tartışmaları sürüyor. Özel Halk Otobüsleri Birliği artan maliyet nedeniyle 65 yaş üstünü ücretsiz taşımazken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayan otobüslerin trafikten men edileceğini duyurdu. Konuyla ilgili bir yorum da gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. 65 yaş üstünün gelirinin düşük olduğu için avantajları olması gerektiğini söyleyen Altaylı öte yandan otobüsle şehri gezdiklerini de belirterek açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı'dan Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım açıklaması. 'Şehri geziyorlar' dedi ve çözüm sundu: Limiti olmalı

Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım sorunu gündemdeki yerini koruyor. Maliyetlerin artması nedeniyle 65 yaş üstü otobüse ücretsiz binemezken Başkan Yavaş, 65 yaş üstünü ücretsiz almayan otobüslerin trafikten men edileceğini duyurdu.

Gazeteci Fatih Altaylı ise konuya dair açıklama yaptı.

"Ben bu işe bir miktar karşıyım" diyen 61 yaşındaki Fatih Altaylı, "Mesela 4 sene sonra ben otobüslerde bedava mı gezeceğim. Niye gezeyim? Tamam bu kişilerin geliri düşük ve gelir düşük olduğu için de bunlara ekstra avantaj çünkü çalışma hayatının dışındalar ve emekli maaşları düşük. Buna hiç itirazım yok ama hep söylüyorum bir limiti olur." dedi.

"GÜNDE 2,4 SEFER, HAFTADA 10 SEFER"

65 yaş üstünün çoğunluğunun gelir seviyesi düşük olduğu için otobüslere ücretsiz binmelerini doğru bulduğunu kaydeden Altaylı, "Günde 2, 4 sefer, haftada 10 sefer" diyerek çözüm önerisi yaptı. 

"İŞE GİTMEK İÇİN O OTOBÜSÜ KULLANANA AYIP"

YouTube hesabından açıklamalarına devam eden Altaylı, "Günde 2, 4 sefer, haftada 10 sefer. Çünkü biliyoruz ki bir takım yaşlı insanlar emekli olmuşlar evde sıkılıyorlar, kahveye gitse çay parası verecek falan o yüzden ben bir şehri gezeyim diyor, biniyor otobüse oradan oraya gidiyor. Bütün gün dolaşıyorlar. O da olmaz yani hakikatten ayıp. İşe gitmek için o otobüsü kullanana ayıp kalabalık yaratıyorlar. Otobüs şirketine otobüsü işletene ayıp. Deyin ki mesela haftada 15 sefer. Bankaya, emekli maaşını almaya, torununu sevmeye gidecekse binsin eyvallah. Ama sınırsız hak olmaz. Olduğu zaman itiraz çıkar."  dedi.

"YAŞLILARIMIZA SAYGIMIZ SONSUZ"

"Yaşlılarımıza saygımız sonsuz" diyen Altaylı, "Onlara elbette ki bazı haklar tanınacak ama sınırsız hak da olmaz bin otobüse gez şehri bütün olmaz o yüzden ben bir kez daha söyleyeyim haftada 20 bilet." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin