Fatih Altaylı, tutuklu Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen hakkında ilk kez konuştu!

Altaylı, 15 Temmuz sonrası Adil Öksüz'ü kaçırmaktan tutuklanan Erdal Şen hakkında bakın ne söyledi...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı, tutuklu Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen hakkında ilk kez konuştu!

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Danimarka'da aylık yayınlanan Kuzey Gazetesi'ne konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin koordinatörü Adil Öksüz'ü kaçırmaktan tutuklanan eski Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen hakkında ilk kez konuşan Altaylı medyayı da bombaladı.



İşte olay cümleler:



"Gazeteyi kurduğumda Ankara temsilcimiz olan hanımefendi şimdi sol bir gazetede. Onun ayrılmasından sonra Muharrem Sarıkaya’yı temsilci yaptık. Daha sonra Muharrem iktidar partisi ile bir haberden dolayı sorunlar yaşadı ve hükümet tarafından dışlandı. O sıralarda ben zaten yasaklıydım, dönemin Başbakanının uçağına alınmıyordum. Erdal Şen adı o sırada gündeme getirildi. İktidar partisi ile iyi ilişkileri vardı ve Başbakan’ın apartman komşusuydu. Bunun üzerine böyle bir karar verildi ve göreve başladı. Devletin elinde onca istihbarat örgütü varken, devlet bilmeyecek bu adamın ne olduğunu da Ciner Yayın Grubu mu keşfedecek!"



"Taraf'ın gazete olmadığını başından beri yazıp söyledim. Ahmet Altan’ın bana hakaretleri bu yüzdendi."



"Ordudaki F tipi yapılanmayı ilk deşifre eden, hem de manşet yapan Habertürk’tü ve bunun bedelini ödedik. Ortalığa saçılan dinlemelerde hangi gazeteci yıpratılmaya çalışıldı kesilip biçilmiş ses kayıtları ile."



"Ekrem Dumanlı ile hiçbir zaman dostluk denecek bir yakınlığımız olmadı. Başbakan’ın uçağındaki geziler dışında görüşmezdik bile. Ben attığı her adımı Dumanlı’ya soran yayın yönetmenlerinden değildim."



İşte o röportaj


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin