FATİH ALTAYLI: STAR SOYULDU MU

Fatih Altaylı, bir önceki Star yönetimini eleştiriyor ve Uzan döneminden kanala borcu olan M. Ali Erbil'e verilen paraların hesabını soruyor. Altaymlı ayrıca, birkaç gündür köşelerden süren tartışmayla ilgili olarak da Sabah Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci'ye teşekkür ediyor...

Google Haberlere Abone ol
FATİH ALTAYLI: STAR SOYULDU MU




ALTAYLI'NIN HÜRRİYET'TE YAYINLANAN YAZISI:


Star soyuldu mu?







FATİH ALTAYLI: STAR SOYULDU MU

  

FATİH ALTAYLI: STAR SOYULDU MU - Resim : 2



 


STAR televizyonunda bir süre önce bir yönetim değişikliği gerçekleşti. Herkes bu durumu, ‘Başbakan kendine yakın birini göreve getirmek istedi’ diye yorumladı.

Ama işin aslı böyle değildi. Star’da ciddi ‘soygun’ iddiaları vardı. Olay Mehmet Ali Erbil’in Star’a dönmesiyle başlamıştı.

Star televizyonu, Mehmet Ali Erbil’i 1 milyon doları aşkın bir alacağı olduğu iddiasıyla mahkemeye vermişti. Erbil davayı kaybedince Star yönetimine bir teklif götürdü: ‘Param yok, size 1 milyon dolarlık program yapayım.’

Star yönetimi bunu kabul etti ve Erbil, Star TV’de günlük bir programa başladı. Bu olayın bilinen, görünen yüzü. Ancak daha sonra işin içinden iş çıktı. 1 milyon dolar borcuna karşılık Star’a program yapmaya başlayan Erbil’e bir ‘1 milyon dolar’ daha ödenmişti.

Olay bununla da bitmiyordu.

Erbil’in programı dış yapım olarak bir şirkete yaptırılıyordu ve iddialara göre her gün yapılan bu program için bu şirket Star’a günde 60 milyar liralık fatura kesiyordu. Bunun toplamı da ayda 1 trilyon 200 milyar gibi bir meblağ ediyordu. Oysa benzer programlar başka kanallarda 15, bilemediniz 20 milyar liraya kotarılabiliyordu.

Bunun dışında film alımlarıyla ilgili olarak da pek çok iddia ortada dolaşıyordu.

Bütün bu iddialar TMSF yönetiminin kulağına gidince, bir soruşturma başlatıldı ve yönetim değiştirildi.

Bu konuyu TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e sordum.

Güldü. Net bir yanıt vermedi; ama sözleri ilginçti:

‘Bazı insanlara meslek hayatlarının son dönemlerinde son derece şerefli bir iş veriyor, devletin malını emanet ediyorsunuz; ama buna ihanet ediyorlar. Türkiye’de en zor iş galiba namuslu ve becerikli adam bulmak.’

Teşekkürler Yavuz

SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci ile birkaç gündür köşelerden bir polemik sürdürdük. Bu polemik sırasında düzey hiçbir zaman düşmedi. Kavga, hır gür havası oluşmadı. Semerci’ye bu düzeyin korunmasına yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ediyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin