Fatih Altaylı: Sahte seçmen iddialarını yalanlayan Kaftancıoğlu'nu duyunca 'Eyvah' dedim. Bu rehaveti anlamakta güçlük çekiyorum

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “Sosyal medyada dolaşan sahte seçmen iddiaları doğru değil. Hepsini araştırıyoruz. Doğru çıkmıyor. İddiayı ortaya atanı da bulamıyoruz” sözlerini yazısında ele aldı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı: Sahte seçmen iddialarını yalanlayan Kaftancıoğlu'nu duyunca 'Eyvah' dedim. Bu rehaveti anlamakta güçlük çekiyorum

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sosyal medyada da ortaya atılan sahte seçmen idialarına ilişkn açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerini eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu da bu konuda biraz iyimjser bulan 2bu rehaveti' anlamakta güçlük çektiğini belirten Altaylı'nın yazısı şöyle:

"CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Sosyal medyada dolaşan sahte seçmen iddiaları doğru değil. Hepsini araştırıyoruz. Doğru çıkmıyor. İddiayı ortaya atanı da bulamıyoruz” deyince panikledim.
Kendisini yakın tanımam ama CHP içinde işini ciddiyetle yapma konusunda en güvendiğim isimdir. 2019 yerel seçimlerinin kazanılmasında bana göre en önemli etkenlerin başında gelir.
Ama bu açıklamasını görünce “Eyvah” dedim.
Çünkü çevremde pek çok hatalı seçmen kaydı vakası vardı.
Hemen bunlardan birini, adı, sanı adresi ile “Yok diyorsunuz ama bunu bizzat biliyorum” diyerek Canan Hanım’a ilettim.
“Fatih Bey, zannederim yanlış anlaşıldım. Benim sözünü ettiğim sosyal medyada dolaşan ve ‘Bir tanıdığımın apartmanında şu kadar Suriyeli seçmen var, dairemizde 20 seçmen kayıtlı’ gibi ifadeler içeren ses kayıtları ve iddialardan söz ediyorum. Bunları hemen araştırıyoruz. O kişiye ulaşıyoruz. Pek çoğu ‘Aslında ben değilim, arkadaşımın komşusu’ diyor. Arkadaşını arıyoruz o da ‘Bana da bir arkadaşımın arkadaşı yollamıştı’ diyor. İddia sahibini de, iddia edilen adresi de kimse bilmiyor. Benim bahsettiğim bunlar. Yoksa elbette pek çok yanlışlık, olmayan adreslere kayıtlı seçmen ya da boş dairelere kaydedilmiş seçmen var. Bunları öğrendiğimizde, bize ulaşan hepsini tek tek araştırıp, hepsi ile ilgili itirazlarımızı yapıyoruz” dedi.Tespit ettikleri bu tür hataları önce ilçe seçim kurullarına bildirip sildiriyorlarmış.
Eğer orada sorun çözülmez ise konuyu YSK’ya kadar taşıyıp, itirazlarını yapıyorlarmış. Pek çoğunda bilerek veya bilmeyerek yapılmış yanlışlardan dönüldüğünü söyledi.
Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı seçmenleri sordum.
“Bazı sitelerden uzun listeler yayınlandı yabancı isimler olan. Buna baktık. Onlar o sitede ikamet eden yabancıların listesi ama seçmen olmadıklarını gördük. Ama elbette çok sayıda vatandaşlık alıp, seçmen olmuş kişi de var. Onlara yapacak bir şeyimiz yok. Vatandaş olmuşlar ve oy kullanma hakkı kazanmışlar” dedi.

"BU REHAVETİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"
Bunların Türkiye genelindeki tam sayısını ise tespit edebildiklerini zannetmiyorum.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki rehavetini ve iyimserliğini ise anlamakta zorluk çekiyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin