FATİH ALTAYLI, SABAH GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİNDEN NASIL AYRILDI?

Sabah gazetesinde genel yayın yönetmeni olduğu döneme ilişkin olarak Akif Beki ile polemik yaşayan Fatih Altaylı'ya karşı yeni bir cephe açıldı...

Google Haberlere Abone ol
FATİH ALTAYLI, SABAH GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİNDEN NASIL AYRILDI?

 


Altaylı'ya cephe açan o isim Star gazetesi yazarı Ergun Babahan. Altaylı'nın ardından Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine 2. kez getirilen Ergun Babahan, Altaylı'nın gazeteden ayrılışını bugün köşesinden şöyle anlattı:


ALTAYLI’NIN İDDİASI


Fatih Altaylı SABAH’tan ayrıldığı günden beri yayın yönetmenliğinden istifa ettiğini ileri sürüyor. Bu doğru değil. Olay şöyle oldu. Altaylı, dönemin TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’le yaptığı bir kahvaltı sohbetini şimdiki işverenine çarpıtarak aktarınca bir güven bunalımı doğdu.


Üstelik bu ilk değildi. Bunun üzerine TMSF yönetimi Altaylı ile yolları ayırma kararı aldı. O gün Yavuz Onursal beni Beymen Braseri’ye davet etti, Altaylı’nın görevden alınacağını ve benimle çalışmak istediklerini söyledi. Gazeteye gittik, Altaylı, Paper Moon’dan saat 16.00 civarı geldi ve yazı işleri masasına oturdu.


Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Yaşin kendisini yukarı davet edip işine son verildiği tebligatını yaptı. Olayın doğrusu budur.


Zaten SABAH gazetesinin tüm yazıişleri de bu gerçeği bilmektedir. Bu kadar basit bir konuda niye bu kadar ısrarla doğrular dile getirilmez anlamıyorum açıkçası.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin