Fatih Altaylı: CHP, mevcut lideri ile Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü bile AK Parti’ye kaptıracak

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP'yi; Ermeni diasporasının baskısı sonucu Atatürk dizisini iptal ettiği iddia edilen Disney Plus'a tepki göstermemesi üzerinden eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı: CHP, mevcut lideri ile Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü bile AK Parti’ye kaptıracak

CHP'nin Disney'e tepki göstermemesinin herkesin dikkatini çektiğini belirten Altaylı, "İlginçtir, bu olay karşısında Atatürk’e sahip çıkanlar, Atatürk’ün devrimleri ile sorunlu olan siyasi hareket ve Atatürk düşmanları oldu. Atatürk adını ağzına almayı pek sevmediği anlaşılan Kılıçdaroğlu ve partisinden ise ses seda yok" dedi.


Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"Bakın şunu anlarım. Kemal Kılıçdaroğlu ya da bir CHP sözcüsü çıkıp 'Disney adlı yayın platformunun Atatürk’ün hayatını anlatan diziyi yayından kaldırması kabul edilebilir gibi bir rezillik değildir. Ama büyük önderimizi her fırsatta karalamayı kendine iş edinmiş kesimlerin Disney’in bu ayıbı üzerinden suni gündem yaratma çabalarına da alet olmayız. Temmuz ayında tüm zamanların enflasyon rekoru kırılmışken, akaryakıt fiyatlarına her gün en az 1 TL zam yapılırken, milletin büyük bölümü açlığa ve yokluğa mahkum edilirken, emekliler yaşayan ölüler haline getirilirken, kentler suç örgütlerine teslim olurken, milyonlarca göçmenin yükü milletin üzerine yıkılmışken biz böyle bir suni gündem yaratma çabasının bir parçası olmayız ve Disney’e gösterilecek tepkinin diğer sorunları gözden kaçırma çabası olduğunu görmezden gelemeyiz.' dese emin olun bu bile bir açıklama olur, mahallenin namusunu kurtarır hatta haklı bile bulunurdu.

Ama çok açık ki, CHP mevcut lideri ile Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü bile AK Parti’ye kaptıracak.
Ve bundan da en ufak bir utanç duymayacak.

Bu arada CHP diktatoryasına hatırlatayım. Bugün 5 Ağustos. Yani Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “başkomutan” ünvanı verilmesinin 102. yıl dönümü. Hani belki kutlamak istersiniz. Ama muhtemelen onu da AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmasını tercih edersiniz!"

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin