Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu

Fas'ın Marakeş şehrinde merkez üssü El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde çok sayıda bina yıkıldı veya ağır hasar gördü. Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini duyurdu. Deprem anına ilişkin yeni görüntüler gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu

Fas Adalet Bakanı Vehbi, telefonla bağlandığı yerel bir televizyon kanalında, yıkıcı depremin merkez üssü çevresinde bulunan bazı köylerin tamamen yok olduğunu ifade etti.

Vehbi, ülkenin güneybatısındaki Tarudant kentinde bazıları tarihi olan çok sayıda eski mahallenin ciddi şekilde hasar gördüğüne dikkati çekerek, yetkililerin depremden etkilenen bölgelerde evlerine dönemeyen bölge sakinlerini barındırmak için çalıştığını kaydetti.

Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu

Önceliklerinin temel hizmetleri sağlamaya çalışmak olduğunu vurgulayan Vehbi, deprem nedeniyle kapanan Tarudant kenti çevresindeki yerleşim yerlerine uzanan yolları açma çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

2 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Amizmiz'in yıkılan Merkez Mahallesi'ndeki evlerin enkazı altında kalanlara ulaşmak için çalışmalar arama kurtarma köpekleri eşliğinde devam ediyor.

Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu - Resim : 2

Mahalle girişindeki bir binanın enkazında, 10-11 yaşlarında iki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

YENİ GÖRÜNTÜLER

Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü.

Felaketin ardından Türkiye de harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesine gönderilmek üzere ilaç ve tıbbi cihazların hazırlandığını ifade etti.

“40 KİŞİLİK EKİP HAZIRDA BEKLETİLMEKTEDİR”

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personelinin de bölgeye gitmek için hazırda bekletildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Faslı kardeşlerimiz için hazırız. Fas’ın Marakeş şehrinde yaşanan ve şiddeti sonradan 7 olarak açıklanan deprem sebebiyle Bakanlığımızca deprem bölgesine ekip ve ekipman gönderilmesi için görüşmeler başlatılmış; acil müdahale üniteleri, jeneratörler, tıbbi sarf malzemeleri, ilaçlar ve gerekli tıbbi cihazlar hazırlanmıştır. Travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personeli bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletilmektedir.”

Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu - Resim : 3

FAS’TA DEPREM

Fas’ta 8 Eylül’de gece yerel saatle 23.10’da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Fas'taki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. Seyyar satıcı saniye farkla böyle ölümden döndü. İşte depremin ağır bilançosu - Resim : 4

Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti.

Etiketler Fas deprem görüntü
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin