Fas'da düzenlenen 'Marakeş Film Festivali' başladı. Jüri koltuğunda hangi Türkiye asıllı yönetmen var?

Fas'da düzenlenen 'Marakeş Film Festivali'nin bu sene 13'ncüsü düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Fas'da düzenlenen 'Marakeş Film Festivali' başladı. Jüri koltuğunda hangi Türkiye asıllı yönetmen var?

Fas'ta, 23 ülkeden çok sayıda filmin büyük ödül için yarışacağı ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Marakeş Film Festivali başladı.



Festivalin açılışında söz alan jüri başkanı ABD'li film yönetmeni, senarist ve yapımcı Martin Scorsese, konuşmasında, "Marakeş Film Festivali'nde ikinci defa jüri başkanlığına layık görülmek ve daha önce iki film çektiği Fas'a gelmekten memnuniyet duyduğunu" söyledi.



 Mısırlı ünlü aktör Adil İmam'ın yanısıra Arap dünyasından birçok isim de festivalin açılışında bulundu.



Dokuz gün sürecek festivalin açılışında, ABD'li sinema oyuncusu Sharon Stone'un aralarında 1995 yılında Oscar'a aday gösterilen Temel İçgüdü (Basic Instinct) ve Casino gibi bazı filmleri de gösterilecek. Festivalde İskandinav sineması da işlenecek. İskandinav ülkelerinden bu yıl festivale 40 temsilci katılıyor. Festivalde Finlandiya, İzlanda, Danimarka, İsveç ve Norveç'ten 20 filmin gösterimi yapılacak.



Festivalin jüri koltuğunda Scorsese'nin yanısıra, Fransız aktris Marion Cotillard, ABD'li sinema oyuncusu Patricia Davies Clarkson ve 60'ıncı Cannes Film Festivali'nde "Yaşamın Kıyısında" filmi ile "en iyi senaryo ödülü"ne layık görülen Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın da yer alıyor. Festivalde filmlere jüri tarafından En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödüller verilecek.



Uluslararası sinema camiası ve Arap dünyasından tanınmış isimlerin katılacağı 13. Marakeş Uluslararası Film Festivali 7 Aralık'ta sona erecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin